Bonde: Landsholdet skal prøve ny spillestil

Det er tid til at eksperimentere med taktikken, når Danmark møder Georgien i morgen.

Peter Bonde (th.) i selskab med Morten Olsen. De to herrer pønser på nytænkning frem mod kampen mod Georgien og Armenien. (© Scanpix)

De to seneste VM-kvalifikationskampe i Parken har ikke budt på de ønskede resultater for landsholdet, der måtte se både Tjekkiet og Bulgarien rejse hjem med ét point efter to gange uafgjort.

En skuffelse for de rød-hvide, der i begge kampe havde det svært mod to defensivt indstillede modstandere, der stod langt tilbage og ventede på at udnytte danske fejl.

Derfor skal den forestående testkamp mod Georgien bruges på at afprøve nye og hurtigere spilmønstre, der kan bruges i næste uges vigtige VM-kvalifikationskamp mod Armenien, fortæller landsholdets assistenttræner, Peter Bonde.

- Vi prøver i faser af kampen at satse lidt mere i den måde, som vi spiller på. Det er inspireret af det, der sker i fodboldverden i almindelighed, og af de typer, som vi har. Vi synes, vi har nogle hurtige typer i truppen.  

- Det kan godt være, at kampen bliver mere urolig, end vi er vant til, fordi vi prøver nogle forskellige muligheder. Vi har haft det svært med de kompakte forsvar.

Hvad er det mere præcist for nogle taktiske knapper, der skal drejes på?

- Det er noget med at acceptere, at vi ikke altid har bolden så meget. Måske skal vi forsøge at lokke modstanderne mere frem på banen. Måske skal vi forsøge at spille mere direkte, og så skal vi forsøge nogle konstellationer, der agerer anderledes, end vi plejer. Men selvfølgelig uden at vi mister vores base, siger Peter Bonde til DR Sporten.

Kampen mod Georgien spilles på i morgen i Aalborg klokken 20:15.

Facebook
Twitter