Bronze til danske fodboldkvinder

Det danske fodboldlandshold for kvinder vandt bronze ved den prestigefyldte Algarve Cup, da danskerne besejrede Tyskland med 1-0.

Julie Rydahl-Bukh bliver hyldet efter scoringen mod Tyskland (Foto: Cristina Quicler © Scanpix)

De danske fodboldkvinder sluttede Algarve Cup af med en 1-0-sejr over Tyskland i kampen om turneringens tredjeplads.

Kantspilleren Julie Rydahl-Bukh blev matchvinder for Danmark kort før pausen. Line Røddik sendte et frispark tæt på feltet over i højre side, hvor Cathrine Paaske headede på tværs til Julie Rydahl, der meget lavt og fladt fik headet bolden ind i de tyske netmasker.

Danskerne var bedst i 1. halvleg, men var under stort pres i 2. halvleg, hvor det danske forsvar i store perioder var på overarbejde. Men de bagerste hos danskerne spillede fejlfrit, og det var især på grund af fireback-kædens indsats, at Danmark kunne hive bronzemedaljen hjem.

- Jeg er meget tilfreds med kampen i dag, og det viser en rigtig flot holdindsats af alle. Julie laver et flot mål på assist af Paaske, og at vi formår at holde verdensmestrene fra at score, det kan jeg kun være tilfreds med. Det er en rigtig god forberedelse frem mod EM i Finland, siger landstræner Kenneth Heiner-Møller til DBUs hjemmeside.

Dagens kamp blev spillet i skyggen af skuddramaet på den tyske realskole i Baden Wüttemberg, og derfor startede kampen med et minuts stilhed i respekt for skudofrene på den tyske skole.

Både i 2007 og 2008 kom Danmark i finalen i turneringen.