Christian Eriksen: 'DBU får svært ved at samle et landshold'

DBU forsøger at samle et alternativt landshold til de kommende to landskampe mod Slovakiet og Wales.

Christian Eriksen tror, at DBU får svært ved at finde andre spillere til landsholdet. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Landsholdets helt store stjerne Christian Eriksen spår Dansk Boldspil-Union (DBU) en svær kamp for at samle spillere nok til at kunne stille et alternativt landshold til denne uges to landskampe.

- Det kan godt være, at DBU forventer, at det er nemt at finde helt nye spillere til landsholdet.

- Men jeg er sikker på, at alle vi danske spillere er enige i, at det bliver svært. Fodbold er en holdsport, og vi forstår alle sammen, hvor vigtigt det er at stå sammen som et hold, siger Christian Eriksen via Spillerforeningen.

DBU og Spillerforeningen kan ikke blive enige om en ny landsholdsaftale. DBU leder derfor efter alternative spillere for at kunne stille hold til kampen onsdag i Slovakiet og søndag hjemme mod Wales.

DR er kommet i besiddelse af et brev fra DBU til superligaklubberne, hvor DBU henvender sig til de danske spillere og beder dem tage stilling til, om de står til rådighed for landsholdet.

Spillerforeningen opfordrer spillerne til at sige nej. Og Christian Eriksen tror ikke, at andre spillere siger ja til at spille for landsholdet som følge konflikten.

- Jeg tror, at det er en tanke, der ligger fjernt for fodboldspillere. Hvem gider spille en landskamp, bare fordi der er konflikt.

- Vi ved, at alle spillere forstår, at vi går efter en kollektiv aftale for dansk fodbolds skyld. Vi kæmper i forhandlingerne for vore fundamentale rettigheder også for kommende landsholdsspillere - og ikke for at få flere penge, siger Christian Eriksen.

DBU beder i brevet til superligaklubberne spillerne om et svar senest mandag klokken 15 og lover fortrolighed til de spillere, der melder sig klar, men ikke bliver udtaget.

Senere mandag har DBU sendt et lignende brev til klubberne i 1. og 2. division, og her har spillerne fået til klokken 19 til at vende tilbage. Det skriver SportFyn.

'Det handler om rettigheder'

DBU håber at kunne samle et hold, som unionen kan sende til Slovakiet tirsdag.

Christian Eriksen slår fast, at det i hans øjne er DBU's ansvar, at forhandlingerne er kørt fast, og at spillerne i Danmark ved det.

- Spillerne ved jo også, at det er os spillere, der ville forhandle videre, men at DBU sagde stop. Og at vi spillere tilbød at forlænge aftalen søndag, så vi kunne spille de to landskampe under ordnede forhold.

- Og igen sagde DBU nej. Det her handler ikke om kroner og øre for at stille op for landsholdet. Det handler om rettigheder, siger Christian Eriksen via Spillerforeningen.

Det var ikke muligt at få Christian Eriksen eller Spillerforeningen til at uddybe, hvilke rettigheder der er tale om - og hvori uenighederne med DBU består.

DBU har tidligere mandag bekræftet, at landstræner Åge Hareide ikke vil ikke være at finde på sidelinjen til ugens kampe mod Slovakiet og Wales.

Onsdagens kamp mod Slovakiet er en testkamp, mens søndagens kamp mod Wales er den første kamp i den nyoprettede turnering Nations League.

/ritzau/