Christian Eriksen er Årets Talent 2010

Spillerforeningen kårer Christian Eriksen til årets talent i dansk fodbold.

Christian Eriksen i aktion i testkampen mod Tyskland i august. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Spillerforeningen har kåret Årets Talent 2010 i dansk fodbold. I år faldt valget på 18-årige Christian Eriksen fra Ajax Amsterdam.

- Det er jeg rigtig stolt af. Det har jo været et hæsblæsende år, siger Christian Eriksen til DR Sporten.

Christian Eriksen har fået sit helt store gennembrud i år. I januar fik han debut i Æresdivisionen for Ajax Amsterdam, i marts fulgte A-landsholdet, og så blev det til karrierens foreløbige højdepunkt, da Christian Eriksen blev udtaget til sommerens VM i Sydafrika, som turneringens yngste deltager.

- At spille mod Holland til VM var klart det største. Det var en kæmpe oplevelse at komme ind, når der sidder 90.000 og kigger til en VM-slutrunde, som de fleste bare drømmer om. Det var rigtig vildt, siger den 18-årige Ajax Amsterdam-spiller.

Et hårdt efterår

Året har dog ikke kun budt på succes for den 18-årige fynbo. Det flotte første halvår er nemlig blevet fulgt op af manglende spilletid i Ajax og med det også på landsholdet.

- I foråret gik alt, som det skulle. Der var ikke rigtig nogen down-periode, men den stødte jeg så ind i i løbet af efteråret. Det har været hårdt mentalt.

- Med landsholdet er mit mål at blive til så meget som muligt og måske få en startplads igen. For at komme ind og spille godt på landsholdet skal man have noget kamprytme i benene. Det skal jeg skrabe sammen her. Det er her, det hele skal starte, siger Christian Eriksen.

Spillerforeningen har kåret Årets Talent siden 1999. Sidste år gik titlen til landsholdsspilleren Simon Kjær.