Christian Eriksen langer også ud efter DBU: De siger ét og gør noget andet

DBU er under heftig kritik fra landsholdsspillerne. Christian Eriksen har svært ved at bevare tilliden til forbundet.

Landsholdsstjernen Christian Eriksen kritiserer DBU. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Forleden blev der rettet en hård kritik af Dansk Boldspil-Union. Det var landsholdsanfører Simon Kjær og veteranen William Kvist, der i Jyllands-Posten kritiserede DBU. Blandt lød det fra spillerne, at det føltes som om, der var kræfter i unionen, som ikke ønskede at få Danmark til VM i Rusland.

I det hele taget føler de to landsholdsprofiler, at der bliver sagt ét og gjort noget andet i DBU. Nu kommer stjernespilleren Christian Eriksen også på banen. Han langer ud efter professionalismen i det sundhedsmæssige setup omkring landsholdet, og kritiserer manglen af individuel spillerbehandling.

- Vi har fortalt dem flere gange, hvordan vi ser på tingene. Men der sker ligesom ikke noget. De siger ét og gør noget andet. Spillerforeningen og spillerrådet har bragt løsningsforslag frem, men de vælger noget andet, siger Christian Eriksen til Ekstra Bladet.

- Vi holder tilsyneladende ikke møde med dem, der kan træffe beslutninger i DBU. Vi føler, at de fuldstændig tilsidesætter vores ønsker og behov. Det kan godt være, de lytter, når vi i starten af en landsholdssamling har møde med DBU, men de handler ikke derefter. Lige nu er det derfor svært at bevare tilliden til DBU, siger han til avisen.

Ekstra Bladet har forholdt DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, til kritikken, men han ønsker ikke at tage debatten i medierne. Han understreger dog, at DBU har en erfaren stab, som i 20-30 år har arbejde dygtigt med behandling, kost og logi.