Christian Eriksen taler ud for første gang siden hjertestop: 'Jeg vil gerne sige tak'

Christian Eriksen giver det første interview efter sit hjertestop i Parken.

Mere end syv millioner mennesker gav et 'synes godt om' til Christian Eriksen, da han 15. juni 2021 delte et billede på Instagram fra sin stue på Rigshospitalet.

døgn tidligere var han kollapset med hjertestop i Parken foran et chokeret verdenspublikum ved EM-slutrunden.

Siden da har landsholdets mangeårige offensive styrmand ladet andre tale.

DBU kom med opdateringer. Holdkammeraterne fra landsholdet berettede om gensynets glæde. Og de italienske medier har efterfølgende flittigt spekuleret over Eriksens fremtid.

Men selv har han været tavs.

Indtil nu.

For Christian Eriksen fortæller nu for første gang om sine oplevelser og overvejelser efter den skæbnesvangre juniaften i Parken. Og taknemmelighed er et nøgleord for den 29-årige far til to.

- Jeg har ikke rigtig sagt tak. Jeg har sagt tak til dem, jeg personlig har mødt. Lægerne, der var indblandet, spillerne, landsholdet, familie.

- Dem har jeg kunnet takke personligt, men alle de fans, som har sendt tusinder af breve, tusinder af e-mails. Alle de blomster, jeg har fået. Og alle mulige bemærkninger, jeg har fået på gaden her i Italien eller i Danmark. Jeg vil sige tak for den støtte, de har vist.

- Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har sendt og skrevet. Der har tænkt på min familie og mig i den tid, vi havde, siger Christian Eriksen i et interview med DR Sporten, som kan ses fra på torsdag på DRTV.

'Jeg var død i fem minutter'

Selvom Christian Eriksen er et privat menneske, er han fuldt ud bevidst om, at hans hjertestop i Parken har berørt langt flere end den nærmeste familie.

- Folk har set det og har grædt i stuerne, eller de har grædt, hvor end de har set det og levet sig fuldstændig ind i det, og så er jeg trods alt heldig, at jeg er her i dag og kan bevise for dem, at 'tak for tårerne', men jeg er her.

Han sætter også ord på det paradoks, at han mest af alt ønskede opmærksomhed for sine præstationer på banen under EM, men lige pludselig var et samtaleemne for mennesker verden over af helt andre årsager.

- Det var ikke fordi, jeg ønskede, at folk skulle sende blomster, fordi jeg var død i fem minutter.

- Det var meget specielt. Men igen… det var sødt, at folk ville, og det har kun hjulpet, at der er kommet så mange 'best wishes', som der er kommet gennem tiden. Selv nu er der jo stadig folk, der skriver.

Christian Eriksen oplevede stor opbakning fra de danske fans i dagene efter sit hjertestop. Billedet er fra EM-kampen mod Belgien d. 17. juni 2021. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

Han har det i dag godt i bopælen i Milano og er ikke i tvivl om, at den hurtige indsats fra både professionelle og frivillige efter kollapset i Parken har været afgørende for, at han stadig kan lege med sine børn.

- Det er det, jeg igen er taknemmelig for, at de var så skidehurtige. Først mine holdkammerater, der kommer over. Og så landsholdslægerne, der ligesom satte sig og hjalp, indtil der kom nogen ind med hjertestarter og hjalp mit hjerte i gang igen.

Fra torsdag kan du se dokumentaren 'Christian Eriksen – Min Historie' på DRTV. Den vises også på DR1 lørdag d. 8. januar kl. 21.00.