Christian Eriksen vil fortsætte med fodbold: 'Mit mål er VM i Qatar'

Christian Eriksen sætter ord på sine fremtidsplaner som fodboldspiller.

I godt et halvt år har rygterne svirret om Christian Eriksens fremtid, men nu sætter landsholdets kreatør for første gang efter sit hjertestop i Parken selv ord på sine planer.

- Jamen, jeg vil spille fodbold. Der er ikke nogen grund til ikke at gøre det.

- Det er egentlig derfor, jeg føler, at det er tid til at komme ud og lave et interview, for jeg ved, hvad jeg gerne vil. Jeg vil spille fodbold igen. Der er ikke sket noget siden, selv om hjertet er blevet testet på alle mulige måder, som det overhovedet kan.

- De (lægerne, red.) har sagt fint. Sagt 'god' for det. Så det hele er stabilt, så derfor føles det som et grønt lys til at kunne spille fodbold igen, siger Christian Eriksen i et interview med DR Sporten, som kan ses fra på torsdag på DRTV.

Det var under Danmarks EM-åbningskamp mod Finland 12. juni 2021, at Christian Eriksen fik et hjertestop og efterfølgende modtog livreddende førstehjælp på banen.

Men står det til den danske 10'er, er det ikke sidste gang, at den rød-hvide landsholdstrøje er blevet trukket ned over hovedet.

- Mit mål er, at jeg skal til VM i Qatar.

- Det er det mindset, der har været hele tiden. Og hvis det hele går, som det skal, så håber jeg selvfølgelig… Om man bliver udtaget, er noget helt andet, om jeg kan finde ud af at spille fodbold, er noget helt andet. Men tanken og drømmen om, at jeg kan komme tilbage… Jeg kan komme tilbage, siger Christian Eriksen.

Se video af Christian Eriksen, som holder sin skudtræning ved lige.

Fodboldforelskelsen

Christian Eriksen var frem til december på kontrakt med Milano-klubben Inter, men han fik efter sommerens hjertestop indopereret en såkaldt ICD-enhed, og den slags er ikke tilladt at spille med i italiensk fodbold.

Derfor er han for første gang i sin aktive karriere arbejdsløs.

- Det joker jeg også lidt en gang imellem. Det er meget specielt. I fodboldverdenen kan du aldrig rigtig selv bestemme i forhold til, hvor du skal hen.

- Først og fremmest vil jeg bare spille fodbold. Hvad der kommer af muligheder, det må vi jo se, og så må jeg tage den bedste beslutning sammen med familien.

- Det bliver endnu vigtigere nu i det her forløb, at de er tilpas med hvor end, man ender henne, siger Christian Eriksen.

  • Christian Eriksen selvtræner for tiden og holder sig klar til, at det rigtige tilbud lander (Foto: Christian Eriksen, privat).
  • (Foto: Christian Eriksen, privat).
  • (Foto: Christian Eriksen, privat).
1 / 3

Han er 29 år, gift med Sabrina, far til to børn og har tjent langt mere, end de fleste kommer til i et helt liv, så hvorfor har han overhovedet ambitionen om at komme tilbage på topplan?

- Jeg tror, det er forelskelsen i at spille fodbold. Kan jeg se mig selv uden fodbold, når jeg ved, at lægerne siger, at det er okay? Så er der ikke noget i mig, der siger jeg skal ikke.

- I min familie har vi jo snakket meget om det. Som Sabrina siger, hvis vi gør det, så gør vi det rigtigt, så skal vi gå fuldt ind i det. Og det er også det, jeg har gjort, og det er også det, jeg kommer til.

Frygten fylder ikke

Han kan efter eget udsagn stadig sparke bolden op i målhjørnet, men anerkender, at konditionen mangler et nøk eller to.

Men ellers erklærer han sig klar, og frygten for en gentagelse af sommerens dramatiske begivenheder er væk.

Er du bange for, at du skal falde om igen?

- Overhovedet ikke. Ikke det fjerneste. Jeg var lidt i starten påpasselig med, hvor meget kan ens hjerte holde til nu, efter hvad der er sket og ligesom teste det igennem, men jeg føler, jeg er blevet clearet og er blevet testet og holdt hånden over så meget, som jeg overhovedet kunne. Så nej, jeg er overhovedet ikke bange for, at det skulle ske igen.

Han anerkender dog, at den indopererede ICD-enhed, som fungerer som en mini-hjertestarter, giver en ekstra sikkerhed.

- Det har været meget betryggende fra starten. Så jeg har ikke tænkt tanken om, at det skal ske igen. Heller ikke på fodboldbanen.

- Så den idé skal jeg have væk fra folk, at jeg falder om igen. Det er ikke planen. Det skal ikke være det, folk tænker på.

Månederne efter den dramatiske hændelse i Parken har han brugt sammen med familien. Og på at få det fornødne overskud både fysisk og mentalt.

- Det var meget specielt at have den bagtanke: 'Tænk, hvis jeg ikke var her'. Jamen, jeg er her heldigvis. Jeg kan lege med mine børn, siger Christian Eriksen.

Fra torsdag kan du se dokumentaren 'Christian Eriksen – Min Historie' på DRTV. Den vises også på DR1 lørdag d. 8. januar kl. 21.00.