Cornelius 'spiste tre franskmænd' og var ved at kaste op, men Danmark er i den grad stadig sultne

Efter fredagens sejr på 2-1 over Frankrig fortsætter de danske drømme om et stort resultat.

Andreas Cornelius blev dobbelt målscorer i den danske sejr på 2-1. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

Det er meget muligt, at Frankrig er forsvarende verdensmestre.

’Les Bleus’ var heller ikke nogen drømmemodstander, da der blev trukket lod til gruppespillet ved det forestående VM i Qatar.

Men fredag aften beviste de danske drenge i rødt og hvidt, at de kan slå hvem som helst.

På Stade de France var flere end 75.000 franskmænd klar til både kamp og sejr, men de 1.500 medrejsende danskere fik lov at le sidst. Karim Benzema åbnede ballet kort efter pausen, men to scoringer fra indskiftede Andreas Cornelius sørgede for en dansk sejr på fransk territorie.

Nations League er i gang, og der venter tre opgør på de næste ni dage. Men de kan bare komme an, mener den dobbelte målscorer, Andreas Cornelius.

- Det er et kæmpestort resultat på udebane mod verdens bedste hold. Det er bare kæmpestort.

- Vi spiller med en intensitet, som kan matche alle. Så længe, vi gør det, er vi svære at spille mod. Lige nu har vi et virkelig stærkt hold, og det skal vi være så glade for, siger han til DR Sporten.

Efter sit andet mål røg Andreas Cornelius kortvarigt i græsset. Intet var alvorligt, forsikrer han, og han kom da også hurtigt på benene igen.

- Jeg havde lige spist tre franskmænd, så jeg følte, at jeg skulle kaste op, siger han.

Det danske landshold fejrer føringsmålet på Stade de France. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

Den store angriber blev sat på banen i anden halvleg, da Danmark jagtede en udligning. Med to scoringer er landstræner Kasper Hjulmand ganske godt tilfreds med sin egen beslutning.

- Det er rart at kigge henad bænken og kan vælge "Corner". Hvis vi kan få sendt bolde i feltet, er han fantastisk at have derinde, siger han.

Selvom det på Stade de France blev til en sejr over de forsvarende verdensmestre, var der hverken champagnebad til træneren eller fejring til den lyse morgen.

For de næste opgaver venter, og selvom sejren er stor og vigtig, viser det bare, hvor det danske landshold befinder sig i øjeblikket, siger Kasper Hjulmand.

- Det er et klassehold, vi møder. Det var en skalp for os, og nu har vi vist, at vi er på en mission. Vi vil blive dygtigere, og spillerne arbejder hårdt, hver gang vi er samlet.

- Det er en fornøjelse at arbejde med dem, for de er sultne og ambitiøse, siger han.

Omkring 1500 danske tilskuere var på plads i Frankrig. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

Drømmen om at gøre noget stort

Lørdag pakker Danmark taskerne, og med sejren i bagagen går det mod Wien. Her venter Østrig mandag aften, og derfor er der allerede fuldt fokus på den næste modstander.

- Jeg har kaldt længe, at Østrig bliver rigtig gode og farlige. De har virkelig bygget på med nogle gode spillere, siger Kasper Hjulmand.

Østrig har i deres første Nations League-kamp vundet med 3-0 over Kroatien. Derfor er forberedelserne mod mødet mandag allerede begyndt.

For det handler om at forbedre sig, forsikrer landstræneren.

- Vi vil gerne en masse, og vi har en masse ambitioner. Vi drømmer om at gøre noget stort på et eller andet tidspunkt, og så skal man forbedre sig og være i stand til at slå de store.

- Nu har vi endnu et bevis for, at vi kan slå en af de store – måske endda den allerstørste i øjeblikket, siger Kasper Hjulmand.

Opgøret mod Østrig spilles mandag klokken 20.45 og kan følges i LIGA på P4 eller på DR.dk.