Daniel Agger: Højbjerg har ikke tænkt sig om

Pierre-Emile Højbjerg er ikke nok inde i tingene til at udtale sig om fodboldkonflikten, mener Daniel Agger.

Pierre-Emile Højbjerg kalder konflikten mellem spillerne og DBU "barneleg". Han er klar til at spille gratis. Daniel Agger er ikke helt enig i den udlægning. (© Scanpix)

Når Pierre-Emile Højbjerg har ytret sig på Facebook og i medierne om den verserende fodboldkonflikt, så har Augsburg-spilleren ikke tænkt sig godt nok om.

Det mener landsholdets anfører Daniel Agger, som de seneste dage har kunnet læse, at Højbjerg ville spille gratis for Danmark, hvis det var det, Dansk Boldspil-Union (DBU) ønskede.

- Pierre har måske ikke været helt inde i tingene, så det tager jeg ikke så tungt. Pierre står bag holdet, det er jeg slet ikke i tvivl om. I en kort stund har han måske ikke tænkt sig om, siger Agger.

Mandag skød Højbjerg første gang hul i det kollektive skjold, spillerne og Spillerforeningen ellers bruger i forhandlingerne med DBU.

- Penge kan på intet tidspunkt overskygge glæden og ikke mindst æren over at repræsentere det danske A-landshold og Danmark, skrev Højbjerg på Facebook.

Tager en snak med ham

DBU har ønsket, at spillerne skulle gå 17 procent ned i løn, mens Spillerforeningen på vegne af både A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet har bedt om flere penge, hvis resultaterne var gode nok, og holdene nåede frem til slutrunderne.

Derfor står Højbjergs udtalelser i kontrast til de øvrige spilleres ønsker, og det vil Agger tale med sin 19-årige holdkammerat om.

- Jeg vil selvfølgelig tage en snak med ham, men han må udtale sig om præcis det, han vil.

- Men han skal også udtale sig om noget, han har forstand på og ved noget om, og det har han ikke gjort, vurderer Agger.

Fodboldkonflikten er stadig ikke løst, men DBU og Spillerforeningen forhandler videre på livet løs i Fodboldens Hus i Brøndby, og der ventes afgørende nyt i sagen i løbet af denne uge.

- Der er ingen grund til at udtale sig om konflikten overhovedet. De sidder formentlig nu og finder ud af tingene. Det er meget nemmere, når alt er på plads, forklarer Agger.

/ritzau/

Facebook
Twitter