Danmark fik tre point og ikke så meget andet mod Færøerne: 'Jeg blev ti år ældre i løbet af kampen'

Danmark vandt for femte gang i træk i VM-kvalifikationen, da Færøerne blev besejret 1-0.

Kasper Hjulmand (th) var ikke synderligt tilfreds efter kampen mod Færøerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den perfekte status som tophold i VM-kvalifikationsgruppen og udelukkende vindende er intakt, men det er vist også det, der kan tages med fra landskampen mod Færøerne, som Danmark vandt 1-0 på et sent sejrsmål af Jonas Wind.

Det vurderer midtbanespilleren Christian Nørgaard på pressemødet efter kampen.

- Vi spiller mod en modstander, der står lavt og går hårdt til den. Det eneste, vi tager med, er tre point. Det var fedt at spille i den fede kulisse, selvom det blev meget kaotisk for os, siger Christian Nørgaard.

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, havde ni nye ansigter i startopstillingen til kampen i forhold til kampen mod Skotland, og det kunne ses på banen. Derfor skiftede han også to spillere i pausen.

- Vi snakkede om at forandre flere ting i pausen. Vi stemplede ikke nok ind i duellerne, og de lykkedes med at smadre igennem os. Det må ikke ske i sådan nogle kampe her. Vi fik mere tempo og gang i tingene, men jeg havde ikke regnet med, at der ville gå så lang tid.

- Jeg blev ti år ældre i løbet af kampen, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren tilskriver også en del af æren for de danske problemer med at skabe chancer til Færøerne, der stod talstærkt foran eget mål og forsvarede.

- Tillykke til Færøerne for den stemning, der blev skabt på stadion. Det var meget svært for os i dag, og jeg har stor respekt for det, Færøerne kreerede på tribunen og på banen. Jeg har stor respekt for det, vi mødte i dag. De spiller den største kamp i deres liv, og de gjorde det rigtig svært for os.

- Alle, der har spillet fodbold, kender den her type modstander. Underdogs, der spiller på den måde, der er allersværest. Trækker tiden på alt, sparker langt, når de kan. Det skal de gøre, men det er ekstremt svært at spille imod, og samtidig får vi ikke udnyttet, at Færøerne er lidt fremme, siger landstræneren.

Mod nye mål

Næste opgave for Danmark, og sidste i denne landsholdssamling, er på tirsdag mod Israel i Parken.

Israel spillede sig med en eftertrykkelig 5-2-sejr over Østrig lørdag aften op på pladsen som førsteudfordrer til Danmark i kampen om førstepladsen i VM-kvalifikationens gruppe F.

Derfor venter der en vigtig kamp i Parken på tirsdag, vurderer landstræneren.

- Der er elementer, vi kan genkende og kan tage med, men grundlæggende er det en ny og anden kamp på tirsdag mod Israel.

- Vi glæder os helt vildt til tirsdag. Det bliver en kæmpe kamp i Parken, og det er lidt af en september-aften at se frem til, siger Kasper Hjulmand.

Selvom Danmark vandt 2-0 i det omvendte opgør mod Israel, så bliver der brug for god stemning på hjemmebanen til at føre holdet frem.

- Vi slog dem sidst, men det er et godt fodboldhold, og vi skal bruge Parkens energi til at cementere vores førsteplads, siger Christian Nørgaard.

FacebookTwitter