Danmark har fokus på at sikre VM-billetten, så 'vi kan have en fantastisk aften sammen'

Danmark kan tirsdag sikre kvalifikation til VM i 2022, når Østrig kommer på besøg i Parken.

Det danske fodboldlandshold håber på endnu en magisk aften i Parken, når det tirsdag gælder kampen mod Østrig. (Foto: Cal Sport Media © Kim Price)

Der var ét spørgsmål, der gik igen et par gange, da landstræner Kasper Hjulmand og spillerne Andreas Christensen og Kasper Schmeichel mødte pressen forud for kampen i VM-kvalifikationen mod Østrig tirsdag aften.

Hvordan vil det være at kvalificere sig til VM på hjemmebane?

Der var dog ingen af dem, der bed på. Arbejdet skal jo gøres færdigt, lod de forstå.

Men med Danmarks suveræne ridt i VM-kvalifikationens gruppe F indtil videre, er det da også let at tage for givet, at VM-billetten bliver sikret ved først givne lejlighed, som er mod Østrig tirsdag aften.

De seneste to gange, Danmark har kvalificeret sig til en slutrunde, har Irlands hovedstad, Dublin, dannet rammen. Senest i 2019, hvor danskerne sikrede billetten til sommerens EM-slutrunde, og inden det i 2017, hvor billetten til VM året efter i Rusland kom i hus.

Men forudsætningerne er på plads til at nappe sejren mod Østrig og dermed også sikre gruppens førsteplads. I det omvendte opgør, i Østrig, vandt Danmark 4-0, og denne gang skal kampen spilles i Parken.

Kasper Schmeichels yndlingsstadion, der hvor mere end 30.000 feststemte fans skaber en stemning, der bærer holdet fremad.

- Vi har set, hvad Parken kan gøre på de aftener, vi har haft herinde. Specielt under EM. Det er en fantastisk kulisse. Men vores fokus er på at vinde først, så vi kan have en fantastisk aften sammen.

- Vi glæder os, som altid, til at spille på hjemmebane. Det er altid en fantastisk oplevelse at spille i et fyldt Parken, siger Kasper Schmeichel.

Der er opstået en samhørighed mellem tilskuerne i Parken og landsholdet nede på banen, mener Andreas Christensen.

- Jeg glæder mig hver gang, jeg skal hjem, fordi jeg ved, hvor specielt det bliver.

- Det har gjort noget ved mig følelsesmæssigt, det vil jeg gerne indrømme, og jeg håber, det gør endnu mere. For det er superfedt at have følelsen af alle bag din ryg, siger Andreas Christensen.

  • Jubel efter 2-0-scoringen, da Danmark vandt 5-0 over Israel i Parken i september. (Foto: Finn Frandsen)
  • Andreas Cornelius gejler publikum op efter at have gjort det til 5-0 mod Israel. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Også landstræner Kasper Hjulmand har bemærket, at der er noget, der har ændret sig på den danske hjemmebane. Han kan dog ikke sætte fingeren på, hvad det helt præcist er.

Men han er vild med det.

- Der er noget, der er anderledes. Det er svært at dissekere, hvad det præcist er, men der er en enormt stor opbakning til holdet lige nu. Vi kan mærke det i Parken, vi kan mærke det til daglig. Parken har været magisk.

- Det er helt vildt at vide, at når vi går på banen, så er der en fantastisk stemning. Vi skal gøre alt, vi kan, for at få en magisk aften, igen, sammen med Parken. Jeg kan ikke fortælle, hvad der er sket. Det er noget, vi har haft som målsætning, og det betyder meget for os og vi er dybt taknemmelige for, at det er der, vi er lige nu, siger Kasper Hjulmand.

Facebook
Twitter