Danmark havner i gruppe med Irland og Wales i nyt turneringsformat

Det danske herrelandshold i fodbold skal møde Irland og Wales i det nye turneringsformat Nations League, hvor holdene kan spille sig til en billet til EM.

Uefas præsident, Aleksander Ceferin, med Nations League-pokalen. (Foto: Pierre Albouy © Scanpix)

Åge Hareide og hans danske fodboldtropper skal møde Irland og Wales, når det til efteråret går løs i den nye landsholdsturnering Nations League.

Det blev en realitet ved onsdagens lodtrækning i Lausanne.

Danmark var i det næstbedste lag - League B - i pot 3 med Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet, som man derfor ikke kunne trække.

Fra pot 1 kunne Danmark trække Østrig, Wales, Rusland og Slovakiet, og det blev altså Wales.

Sverige, Ukraine, Irland og Bosnien-Hercegovina var mulighederne fra pot 2, og her blev Irland trukket op til danskerne.

Her er Danmarks program:

9. september: Danmark - Wales (klokken 18.00).

13. oktober: Irland - Danmark (klokken 20.45).

16. november: Wales - Danmark (klokken 20.45).

19. november: Danmark - Irland (klokken 20.45).

Billetter til EM på spil

Turneringen, der er lanceret for at afskaffe betydningsløse testkampe, har biletter til EM i 2020 på spil. Der er fire EM-billetter til 2020 på spil i Nations League. EM i 2020 har blandt andre har Danmark som vært.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man komme til EM via Nations League.

Der vil være op- og nedrykning fra de fire lag, hver gang en Nations League-turnering er afviklet.

Gruppevinderne rykker op - bortset fra det bedste lag, hvor man ikke kan komme længere op - mens nationerne, der slutter sidst i grupperne, rykker ned, bortset fra det laveste niveau.

/ritzau/

Facebook
Twitter