Olsen og Wind blæser Danmark til sejr over Østrig

Mandag aften vandt det danske herrelandshold i fodbold 2-0 over Østrig i Nations League.

Jonas Wind scorede et mål og stod for et oplæg i Danmarks 2-0-sejr. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Danmark har det bare godt med Østrig. Sådan fodboldmæssigt i hvert fald.

Det viste det danske landshold mandag aften, da det efter en forrygende indsats i Parken endnu engang kunne sætte tre point på kontoen, da alpenationen blev besejret 2-0 i Nations League.

Især Jonas Wind var iøjnefaldende med både scoring og oplæg.

Det var Danmarks anden sejr over Østrig på én uge. Samtidig var det den tredje danske sejr ud af fire mulige i begyndelsen på denne udgave af Nations League.

Det var dog Østrig, som begyndte kampen bedst. Allerede efter 20 sekunder var der nemlig problemer i den danske defensiv efter en østrigsk friløber. Men Kasper Schmeichel afværgede en katastrofal dansk start.

Jonas Wind blev med et mål og en assist kåret til kampens bedste spiller. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Der var op til kampen blevet snakket en del om træthed. Kampen mod Østrig var da også den fjerde på blot 11 dage. Men var de danske spillere trætte, havde de enten glemt det, eller også var de bare i total fornægtelse.

Der var i hvert fald fuld fart på den danske offensiv. Efter et kvarters spil havde danskerne allerede forsøgt sig mod det østrigske mål fire gange. Dog uden for alvor at blive farlige.

I den danske offensiv var der for første gang siden VM-kvalifikationskampen mod Færøerne i september sidste år blevet plads til Jonas Wind i startopstillingen.

Og efter knap 20 minutter kunne landstræner Kasper Hjulmand trække på smilebåndet over den beslutning.

Joakim Mæhle, som vi kender ham, med fuld energi tæt på modstanderens baglinje, fandt en hel fri Jonas Wind, og så kunne Wolfsburg-spilleren blæse Danmark foran 1-0. Fuldt fortjent efter 21 minutter med dansk dominans. Det var Winds femte mål i sin landskamp nummer 15.

Danmark har spillet mod Østrig tre gange i løbet af de seneste 15 måneder. Tre danske sejre er det blevet til med en målscore på 7-1.

To af målene er scoret af Andreas Skov Olsen, og efter 36 minutters spil af mandagens kamp var han så på pletten igen.

Jonas Wind sendte Club Brügge-spilleren afsted i dybden, og her svigtede venstrefoden ikke. Fladt i det lange hjørne. 2-0 til Danmark og total dominans af hjemmeholdet i en første halvleg, som Østrig nok hurtigt vil glemme.

4, 4, 4, 4-0… lød det fra publikum, mens spillerne kunne gå til pause halvvejs mod at indfri det ønske.

Andreas Skov Olsen scorede mål nummer to i Danmarks 2-0-sejr over Østrig. (Foto: ROBERT JAEGER © Ritzau Scanpix)

Kasper Hjulmand var uden tvivl tilfreds med, hvad han så i første halvleg. Ikke desto mindre var der vagtbytte for to gange Andreas fra anden halvlegs start. Martin Braithwaite og Phillip Billing afløste Cornelius og målscorer Skov Olsen.

Og om det er, fordi både Billing og Braithwaite har gjort sig som ungdomsspillere på Esbjerg-egnen skal stå i det uvisse, men ved flere lejligheder viste de to indstiftere god indbyrdes forståelse. Dog uden at skabe de helt store problemer for den østrigske defensiv.

Generelt manglede anden halvleg den dominans og intensitet, som Danmark spillede med før pausen. Og så måtte man jo skue til bænken for at ændre det kampbillede.

I 0-1-nederlaget til Kroatien i fredags stillede Danmark i stærkeste formation fra kampstart, men måtte se modstanderen sætte profiler ind fra netop bænken, som ændrede kampen til kroaternes fordel.

Måske det var Hjulmands ræsonnement. I hvert fald skulle der gå 75 minutter, før Danmarks største stjerne, Christian Eriksen, kunne snører støvlerne.

'Ind og tage styringen på kampen', kunne man sagtens have hørt Hjulmand sige til Eriksen.

Der kom i hvert fald mere ro på begivenhederne efter Eriksens entré. Men ro var ikke nok for den danske stjerne, som ville lege med i offensiven.

Med fire minutter igen tog Eriksen sigte, men stolpen var i vejen for en Eriksen-scoring dagen efter etårsdagen for hans hjertestop i Parken under sidste sommers EM-slutrunde.

Det blev ikke 4, 4, 4, 4-0 til Danmark. Men 2-0 kunne også gøre det. Danmark sætter tre sikre point ind på kontoen og kan gå på sommerferie på toppen Nations Leagues gruppe A.