Jens sikrer tre point mod Østrig og Danmark stryger til tops i Nations League

Mandag aften vandt det danske herrelandshold 2-1 over Østrig i Nations League.

Danmark slår Østrig 2-1 i Nations League. Med Jens Stryger Larsen i målscorerens rolle. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Dansk gentagelse eller østrigsk revanche?

Det var et af de spørgsmål, som skulle besvares, da det danske herrelandshold mandag aften dystede mod Østrig i den anden kamp i Nations League.

Senest de to hold mødte hinanden i den østrigske hovedstad, var i marts sidste år. Her gav de danske herrer værterne en sand lektion i spillet med den lille hvide kugle. 4-0 og tre point kunne Hjulmands tropper rejse hjem fra Wien med.

Dengang var en af de danske målscorere Pierre-Emile Højbjerg. Og der må være noget med banen i Østrig og den danske midtbaneslider.

For efter en lille halvtime var Højbjerg atter på pletten og kunne sende Danmark i front. Tottenhamspillerens fjerde scoring i rødt og hvidt. Halvdelen af dem er lavet mod Østrig.

Pierre-Emile Højbjerg scorer til 1-0 mod Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

I kampens indledning var Østrig bedst, men målet tændte op i danskerne. Landstræner Kasper Hjulmand havde foretrukket Yussuf Poulsen i angrebet fremfor Kasper Dolberg og den dobbelte målscorer fra fredagens kamp mod Frankrig, Andreas Cornelius.

Og efter 32 minutter fik Poulsen muligheden for at takke for startpladsen. Alene igennem annoncerede Poulsen dog alt for længe med sin afslutning, og så kunne den østrigske keeper lukke kassen for danskeren.

Første halvleg sluttede, som den begyndte. Med Østrig i førersædet dog uden at blive rigtig farlige. En lumsk bold var dog tæt på at liste sig forbi Kasper Schmeichel. Men det var nok snarere et indlæg end en afslutning, og det var måske det, som snød den danske keeper.

Efter pausen fortsatte Østrig med et lægge tryk på Danmark. Og allerede efter fem minutter blev det for meget for den danske landstræner.

Martin Braithwaite, som fik sine første landsholdsminutter siden EM-nederlaget til England i juli sidste år, Yussuf Poulsen og Jannick Vestergaard kunne holde fyraften, mens Andreas Cornelius, Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen gled ind på det danske mandskab.

Og straks var der mere bid i det danske angreb. Christian Eriksen sendte få minutter senere netop indskiftede Skov Olsen afsted, men vinklen blev for spids, og afslutningen sneg sig forbi stolpen.

Østrig har generelt været et godt bekendtskab for Danmark de seneste år. Tre opgør er det blevet til siden 2018. Alle er endt med dansk sejr og uden østrigske scoringer.

Men intet varer som bekendt for evigt. Heller ikke Schmeichels rene bur mod Østrig. Efter 67 minutter kunne Joackim Andersen og Kasper Schmeichel ikke finde ud af, hvem der skulle cleare bolden, og så endte det med en fri østrigsk afslutning foran et tomt dansk mål.

Xaver Schlager takkede for gæstfriheden og sendte udligningen i nettet.

Det kom bag på de fleste, at Østrig begyndte kampen med angriberen Marko Arnautovic på bænken. Bologna-spilleren scorede Østrigs åbningsmål i deres 3-0-sejr over Kroatien i Nations Leagues første runde i fredags.

Arnautovic kom dog på banen til anden halvlegs start, og efter 73 minutter var den 33-årige angriber tæt på at fordoble Østrigs måltotal, da han rundede Kasper Schmeichel. Stolpen stod dog i vejen for den østrigste måltyv, som stadig "kun" har lavet 33 mål i 100 landskampe.

Måltyv kan man til gengæld ikke kalde Jens Styger Larsen. Til dagligt spiller han i italienske Udinese. Eller spiller er måske så meget sagt. Jens Stryger Larsen har nemlig ikke spillet en fodboldkamp siden den 30. oktober 2021.

Så det var nok ikke den offensive del, Kasper Hjulmand forsøgte at styrke, da han efter små 70 minutter sendte Stryger på banen.

Jens Stryger Larsen scorede sejrsmålet til 2-1 mod Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Men det var der ingen, som havde fortalt forsvarsspilleren, og med seks minutter tilbage af opgøret tog Stryger sagen i egen hånd.

Bolden blev lagt til rette for højrefoden, og fra hjørnet af feltet sendte han læderet i en smuk bue ind i målet bag en sagesløs østrigsk målmand.

Tredje mål i landsholdstrøjen for Jens Stryger Larsen, som da også selv lige skulle se bolden i kassen, før han kunne tro sine egne øjne.

- Den gik i slow motion i det lange hjørne. Alt stod stille, sagde Jens Styrger Larsen om scoringen til TV2 efter kampen.

- Jeg har været ude i syv måneder og kæmpet. Gjort alt, hvad jeg kunne hver eneste dag for at kunne stå her. Hold kæft, hvor er det fedt.

Scoringen blev kampens sidste, og så blev det en gentagelse af det seneste opgør i Wien mellem Østrig og Danmark. Tre point til Hjulmands tropper.

Dermed nappede Danmark sejr nummer to i lige så mange kampe i Nations League. Danmark indtager nu førstepladsen i gruppen foran Østrig, Frankrig og Kroatien.

Næste kamp for det danske landshold er på fredag, når Kroatien gæster Parken til kamp nummer tre i Nations League.