Danmark tabte 0-3 efter en skandaleafslutning

EM kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige i Parken, fik en skandaløs afslutning, da en tilskuer angreb dommeren to minutter før tid og kampen blev afbrudt med Danmark som taber.

Dommertrioen diskuterer afgørelsen. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

EM kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige i Parken, fik en skandaløs afslutning, da en tilskuer angreb dommeren to minutter før tid og kampen blev afbrudt med Danmark som taber.

Den tyske dommer Herbert Fandel havde kort forinden udvist Christian Poulsen, for at slå en modspiller i maven, og i samme situation dømt straffe til Sverige. Det udløste, at en tilskuer løb på banen og angreb dommeren, hvorefter han fløjtede kampen af.

Ti minutter senere faldt dommerkendelsen, Danmark blev dømt som taber med 0-3, da dommeren ikke turde at genoptage kampen.

Før den dramatiske afslutning hvor Sverige fik tilkendt straffe, havde Danmark vendt 0-3 til 3-3 og havde været tættest på sejrsmålet.

Det var en underholdende kamp hvor Danmark kæmpede sig flot tilbage i anden halvleg og indskiftede Leon Andreasen udlignede til 3-3 et kvarter før tid.

Gravgaard i infight med tilskueren. (Foto: © Anders Wiklund, Scanpix)

Dårlig start

Danmark fik den værst tænkelige start, kampen var kun 6 minutter gammel da Michael Gravgaard serverede bolden for Johan Elmander, som ikke tøvede med at bringe de blå/gule foran 1-0.

I en total ufarlig situation valgte FCK-forsvareren at heade bolden tilbage til Thomas Sørensen, men bolden havnede i stedet for fødderne af den tidligere Brøndby-angriber, som sikkert sparkede bolden i mellem benene på Sørensen i det danske mål.

Danmarks første store tilbud faldt efter 20 minutter, hvor Thomas Kahlenberg og Dennis Rommedahl kombinerede flot og sidstnævnte fandt en hel fri Daniel Jensen, som skød lige på den svenske målmand tæt under mål.

Bare ti minutter senere fik Sverige frispark cirka 25 meter fra det danske mål. Petter Hansson tog chancen direkte, og bolden snød Thomas Sørensen efter at den ramte Lars Jacobsen i ryggen, og dermed førte Sverige 2-0.

Det blev 3-0 til Sverige efter 26 minutters spil da Jan Kristiansen blev overspillet på venstre backen og ved forreste stolpe viste Johan Elmander klassen, da han med et smart hælspark passerede Thomas Sørensen.

Daniel Agger bragte en smule håb tilbage til de danske spillere og de mange fans i Parken da han i det 34. minut udnyttede at det svenske forsvar ikke fik bolden ud af feltet. Med en lang tå sendte Liverpool-forsvareren bolden ind bag Isaksson i det svenske mål.

Flot comeback

Assistenttræner Peter Bonde viste handlekraft og sendte Nicklas Bendtner på banen fra starten af anden halvleg på bekostning af Thomas Kahlenberg. Det betød at Danmark gik over til at spille med to angribere på toppen og samtidigt fik mere styrke i luftrummet.

Efter godt en times spil gav udskiftningen udbytte, et langt udspark fra Thomas Sørensen blev forlænget af Bendtner til en hel fri Jon Dahl Tomasson, som sikkert sparkede bolden op i nettaget. Det var første gang i kampen at den danske anfører viste sin farlighed, men flot scoring af Jon Dahl.

Reduceringen til 2-3 betød at de rød/hvide kom længere frem på banen at satte sig totalt på spillet. Leon Andreasen afløste Jan Kristiansen 34 minutters spil og den målfarlige forsvarsspiller takkede for tilliden, da han med et kvarter tilbage af kampen fuldendte det danske comeback.

En løs bold i venstre side af feltet blev sparket flat ind i det lange hjørne uden chancer for Isaksson i målet.

Blot tre minutter efter den danske reducering fik Jon Dahl Tomasson en kæmpe chance for at afgøre kampen, men helt fri med Isaksson misbrugte den danske topscorer.

EM kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige i Parken fik en skandaløs afslutning da en tilskuer angreb dommeren to minutter før tid.

Kampen kommer til at få store konsekvenser for dansk fodbold. Danmark er langt fra en plads ved næste års EM og DBU vil højst sandsynligt blive ramt af økonomiske sanktioner.

 

 

 

 

ExternalContent

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532829f26187a21a38d598d0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bc043a11f9d0ee03e192b