Danmark tog et vigtigt skridt mod en VM-billet: 'Vi ved godt, at vi er store favoritter nu'

Danmark vandt onsdag aften 2-0 over Skotland, og danskerne har nu gjort rent bord i VM-kvalifikationens første fire kampe.

Det danske landshold takker for opbakningen på hjemmebanen i Parken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Fire kampe og fire sejre.

Målscoren lyder på 16-0. Ja, Danmark ligger lunt i svinget til at tage førstepladsen i VM-kvalifikationsgruppen og den direkte vej til VM i Qatar i 2022.

Senest blev skotterne sendt hjem fra Parken med et 2-0-nederlag i bagagen, og det begynder for alvor at se rigtig godt ud for landstræner Kasper Hjulmands tropper i VM-kvalifikationen.

- Jeg har stor respekt for de andre hold i puljen. Vi ved godt, at vi er store favoritter nu, men jeg tager intet for givet. Jeg har en god fornemmelse, men intet er afgjort endnu, siger landstræneren.

Selvom det til tider så nemt ud for danskerne mod Skotland, så var det ikke fordi, skotterne er dårlige, men derimod Danmark, der spillede godt, påpeger landstræneren.

- Den her sommer var så vild. Man er aldrig helt sikker på, hvordan man kommer i gang igen. Men jeg synes, at vi viser stor kvalitet og total kontrol i dag. Vi viser styrke, vi spiller hurtigt, og det får skotterne aldrig styr på.

- Jeg er meget glad for de tre point. Skotland er et svært hold at slå. Men vi kom ind i Parken, og det hele var ligesom under EM i sommer. Jeg er så glad for den støtte, vi får fra danskerne, og det løftede alle spillerne, siger Kasper Hjulmand.

De 34.000 fremmødte tilskuere i Parken havde en fest onsdag aften. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Skulle det være gået nogens næse forbi, hvordan det var under EM i sommer, som Kasper Hjulmand henviser til, så var det en decideret fodboldfest.

- Jeg er så glad for stadion. Den opbakning. Folk vil ind på stadion og have en fest. Det er ikke et teater, men et rigtigt fodboldstadion, hvor alle giver den gas. Det er det hele værd, og det giver os så meget. Det er det, det hele handler om, siger Kasper Hjulmand.

Også den danske målscorer og back Joakim Mæhle mærkede opbakningen fra tribunerne.

- Det er altid en fornøjelse at spille i Parken. Rød og hvidt over det hele. Der var eddermame også go på under nationalmelodien. Selvfølgelig er der større opmærksomhed omkring en EM-slutrunde, men man skal ikke tage fejl af de danske fans. Selv i sådan en kamp her kommer de virkelig for at støtte landsholdet.

- Vi takker utroligt mange gange, og det giver bare noget ekstra til os spillere på banen, siger Joakim Mæhle.

Næste opgave for Danmark er udekampen mod Færøerne i VM-kvalifikationen. Det er på lørdag.

FacebookTwitter