Danmark-Ungarn live

Klokken 20.45 spiller Danmark mod Ungarn i den sidste VM-kvalifikationskamp. Du kan følge kampen live i tekst her på siden og på radioens P3.

Nicklas Bendtner lykønsker Jakob Poulsen med målet mod Sverige. I aften klokken 20.45 spiller mod Ungarn. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Du kan følge kampen direkte på radioens P3, der sender optakt fra klokken 20 eller herunder i tekst.

 

22:40 Selv om Danmark har kvalificeret sig til VM på bekostning af Portugal og Sverige, er der en nærmest mat stemning både på banen og på tribunerne.

22:39  Kampen er slut. Danmark taber 0-1 til Ungarn. Med nederlaget ryger tre milepæle for Danmarks fodboldlandshold. Danmark var ubesejret i de seneste 14 VM-kvalifikationskampe. Danmark var ubesejret i 32 VM-kvalifikationskampe på hjemmebane - seneste nederlag var mod Jugoslavien i 1981. Endelig stoppede også en stime på 24 VM-kvalifikationskampe på hjemembane, hvor Danmark havde scoret. Sidst Danmark ikke scorede i en VM-kvalkamp på hjemmebane var mod Irland i 1992. En scoring i dag havde givet Europarekord, for Danmark delte rekorden med Spanien.

22:36 Tre minutters tillægstid er i gang.

22:32 Så kunne det nemt være blevet 2-0 til Ungarn. Thomas Sørensen løber fornuftigt ud af sit mål og ud af feltet for at afværge en kontra, men han kan ikke se bolden i sin glidende tackling, og pludselig har en ungarer bolden med tomt mål, men han sparker over mål. Der mangler tre minutter.

22:30 Nøøj, et kæmpedrøn fra Michael Silberbauer, som målmand Babos må bokse til hjørne. Danmarks bedste mulighed i anden halvleg.

22:23 Gult kort til Daniel Jensen, der kommer for sent i en tackling med Péter Halmosi, som humper ud af banen.

22:17 Michael Silberbauer kommer på banen i stedet for Dennis Rommedahl. Publikum pifter Rommedahl ud. Måske kan Silberbauer bringe lidt tænding ind i holdet.

22:16 Hov, Ungarn er tæt på at bringe sig på 2-0. Presset af Thomas Sørensen rammer Jozsef Varga overliggeren tæt under mål.

22:14 Søren Larsen har et godt spark mod mål, men bolden ryger en forbi forbi opstanderen.

22:12 De 37.000 tilskuere i Parken havde masser af tålmodighed og sang og festede længe. Men nu begynder pibekoncerten ned mod de danske spillere. Festen er indtil videre udeblevet.

22:06 Daniel Jensen kommer ind i stedet for Jon Dahl Tomasson, som altså heller ikke i dag nåede at tangere Poul "Tist" Nielsen som den mest scorende spiller på landsholdet. 51 scoringer er Tomasson stadig noteret for.

22:01 Ungarerne har trukket sig længere tilbage, og Danmark har svært ved at spille sig til chancer. Der skal nok skud udefra til for at overliste målmand Gábor Babos. Sådan et leverer Jakob Poulsen, men stadig ingen scoring.

21:57 Søren Larsen har fået bolden et par gange i feltet, men ingen har ramt ham perfekt endnu. Daniel Agger har til gengæld et godt spark langt udefra, men målmand Babos parerer til hjørnespark.

21:50 2. halvleg er i gang.

21:49 Søren Larsen er klar til at komme ind fra anden halvlegs første fløjt. Debutanten Thomas Enevoldsen må ud. Søren Larsens indtræden betyder, at Nicklas Bendtner rykker fra toppen til venstre side.

21:34 Det blev halvlegens sidste aktion. Danmark er bagud 0-1. Ungarn har haft én chance og scoret på den. Danmark har haft et par håndfulde uden at score.

21:34 Jon Dahl Tomasson er tæt på at nå først til en god aflevering fra Dennis Rommedahl ved baglinjen. Men Ungarns Vilmos Vanczák får hovedet på bolden før den danske anfører.

21:33 Et minut tillægstid i første halvleg.

21:31 Publikum synger "Larsen på banen", og den lange angriber smiler mens han varmer op. 10 mål i foreløbig ni VM-kvalifikationskampe er han noteret for. Landsholdet har brug for ham nu.

21:29 Søren Larsen varmer op. Han kunne godt tænkes at skulle ind straks efter pausen. Der er fire minutter til pause.

21:23 0-1 MÅL til Ungarn. Akos Buzsáky udnytter, at Anders Møller Christensen rammer Lars Jacobsen og falder, da han skal cleare bolden ved kanten af straffesparksfeltet. Ufortjent, men ikke desto mindre end kendsgerning. Flad stemning i Parken.

21:21 Morten Olsen pifter af sine spillere og dirigerer dem hurtigere frem ad banen i opspillet fra eget mål.

21:16 Det ene danske angreb efter det andet ruller frem mod ungarerne, som til gengæld ikke har haft meget offensivt at byde på i kampens første 30 minutter. Meget skal ændre sig, hvis Ungarn skal ændre på, at Danmark er ubesejret på hjemmebane i VM-kvalifikationen siden 1981 - i 32 hjemmekampe!

21:12 Godt dansk angreb med mange stationer ender med god aflevering fra Thomas Enevoldsen til Michael Jakobsen, som dog sparker forbi.

21:09 Nicklas Bendtner har fået frispark et par meter udenfor straffesparksfeltet. Michael Jakobsen sparker direkte og målmand Babos bokser til hjørne.

21:06 Det ligner en indøvet detalje på frispark, da Thomas Enevoldsen sparker frisparket til venstre i straffesparksfeltet, hvor Anders Møller Christensen header på mål, men målmand Gabor Babos klarer. Ungarn er kommet mere med de sidste 10 minutter.

20:55 Ny chance til Danmark. Jacob Poulsen sparker fra kanten af feltet, men lige forbi. Godt spark ellers af manden, der scorede målet mod Sverige i lørdags.

20:54 To store chancer til Danmark. Jon Dahl finder perfekt Nicklas Bendtner i feltet, men han får ikke ordentligt ram på bolden. Returen ender hos debutanten Thomas Enevloldsen, som forsøger at placere bolden, men skyder forbi mål.

20:51 Målmand Thomas Sørensen i første boldberøring. Anders Møller Christensen spiller bolden tilbage til ham. Danmark spiller helt i rødt, Ungarn helt i hvidt. Danmark har fået en god indledning på kampen.

20:49 Chance til Danmark. Dennis Rommedahl sender en god aflevering afsted til Jon Dahl Tomasson, men den danske anfører kommer lige præcis for sent. Der er ikke spillet et minut.

20:48 Danmark har givet bolden op. Danmarks VM-kvalifikationskamp nr. 100 er i gang.

20:44 De to hold har mødt hinanden 14 gange før. Ungarn har vundet syv, Danmark fire.

20:42 De to hold kommer på banen og stiller op til nationalmelodier.

Danmark spiller helt i rødt i aften. Startopstillingen er klar, og der bliver debut til Thomas Enevoldsen.

Mål:

Thomas Sørensen.Forsvar fra højre: Lars Jacobsen, Anders Møller Christensen, Daniel Agger, Michael Jacobsen.Midtbane fra højre: Dennis Rommedahl, Jakob Poulsen, Christian Poulsen, Thomas Enevoldsen.Angreb: Jon Dahl Tomasson (hængende), Nicklas Bendtner.

Bænken:

William Kvist, Jim Larsen, Daniel Jensen, Jesper Bech, Stephan Andersen, Michael Silberbauer, Søren Larsen.

Simon Kjær og Martin Jørgensen (testet før kampstart - knæproblemer), Johan Absalonsen, Morten "Duncan" Rasmussen og Kim Christensen kommer ikke i betragtning til kampen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk