Danmarks straffekonge efter storsejr: 'Var det, vi havde forventet'

Christian Eriksen scorede to af Danmarks mål i 6-0 storsejren over Gibraltar - begge på straffe.

To gange kunne Eriksen knytte næven over en dansk scoring fra hans fod. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Nødvendig.

Sådan beskrev Christian Eriksen Danmarks 6-0-sejr over Gibraltar.

- Det er flot, at vi vinder 6-0 i sidste ende, men det var også det, vi havde forventet og håbet på. Vi skulle få de tre point, og det formåede vi, tilføjer landsholdets nummer 10.

Noget helt anderledes set udefra

Omgivelserne i EM-kvalifikationskampen var særprægede med en kæmpe klippe og en landingsbane på hver sin side af kunstgræsbanen på Victoria Stadium.

Christian Eriksen og Gibraltars Andrew Hernandez under EM kvalifikationskampen torsdag aften. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Modstanderne på banen var heller ikke hverdagskost for de danske fuldtidsprofessionelle fodboldspillere.

På Gibraltars landshold var der både en tolder, en sælger og flere studerende.

Men til trods for, at det var et mandskab bestående af semiprofessionelle, Danmark havde slået 6-0, så var det ifølge Eriksen ikke noget, danskerne tænkte over under opgøret på klippehalvøen.

- Når man kommer ind på banen, så glemmer man det, og man kunne se, at de trods alt godt kunne spille fodbold. De kunne godt forsvare, selvom de havde lidt hjælp fra banen. Den var svær at spille på.

- Jeg tror, at vi var heldige, at vi scorede tidligt, hvilket gjorde det nemmere, så vi ikke fik det pres, som kunne være kommet, hvis vi ikke fik en tidlig scoring, siger Christian Eriksen.

Mentaliteten var den rette

Han fastslår samtidig, at sejrens størrelse også med al tydelighed viste, at de danske fodboldherrer havde taget opgøret i Gibraltar lige så seriøst, som alle andre kampe, de spiller.

- Tidligere i min karriere var det måske lidt sværere, men efterhånden har man fundet ud af, at alle kampe er vigtige, hvor end du spiller dem. Det er stadig en kvalifikationskamp, så i sidste ende er det lige meget, hvem vi møder. Så det var forholdsvist nemt at sætte sig op til kampen.

Christian Eriksen stod bag to af de danske mål i 6-0 sejren, da han både lige før og lige efter pausen sparkede to straffespark meget sikkert i kassen.

To gange kunne Eriksen sende bolden i kassen fra straffepletten. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Med de to mål mod Gibraltar nåede Eriksen op på 29 mål for Danmark, hvilket bringer ham op på en delt ottendeplads over de spillere, der har scoret flest mål for Danmark.

- Jeg er blevet så heldig, at jeg er begyndt at tage straffespark på landsholdet, og vi får en del i øjeblikket. Så det er heldigt, at de nemme mål er begyndt at komme.

'Vi skal have tre point igen'

Med sejren har Danmark otte point efter fire kampe. Det placerer landsholdet på andenpladsen i deres EM-kvalifikationsgruppe – tre point bag Irland på førstepladsen, som dog har spillet en kamp mere.

Søndag aften venter der så endnu en opgave for danskerne, som i de flestes øjne også skal resultere i tre point. En sejr vil nemlig bringe Danmark op på siden af irerne – både point- og kampmæssigt.

- Jeg tror, det bliver en noget hårdere kamp, end den vi havde i dag. Al respekt for Gibraltar, men Georgien er et noget bedre hold. Der skal vi op på hesten igen og ud og få tre point igen, siger Eriksen.

Danmark møder Georgien på udebane søndag kl. 18.00. Du kan høre kampen i LIGA på P3.

Du kan se hele interviewet med Christian Eriksen herunder: