Dansk nederlag i aften: EM-drømmen lever faktisk, men nu står disse lande i vejen

Skulle det gå galt i aftenens afgørende kvalifikationskamp ude mod Irland, så kan Schmeichel og co. stadig komme med til EM.

Sådan så det ud, da Danmark i 2017 kvalificerede sig til VM 2018 med en sejr i Dublin. I aften kan Danmark sikre sig VM-billetter samme sted. (Foto: Clodagh Kilcoyne © Scanpix)

Der er tilladelse til at bide negle i de danske tv-stuer i aften, når det danske landshold på udebane mod Irland skal forsøge at kvalificere sig til næste sommers EM-slutrunde.

En sejr eller uafgjort i Dublin vil være alt rigeligt for landstræner Åge Hareides tropper. Men skulle det ende med en irsk sejr, så er de rødhvide faktisk slet ikke ude i EM-mørket.

Enten kan danskerne håbe på mirakler fra Gibraltar i deres kamp mod Schweiz - læs mere om det scenarie her - eller også har Kasper Schmeichel og co. faktisk en ekstra chance til at ordne sagerne i en slags playoffturnering i marts næste år.

Takket være en førsteplads i den såkaldte Nations League, liga B, gruppe 4, hvor Danmark sluttede foran Wales og Irland (ja, også i Nations League mødte Danmark Irland), så har danskerne altså en ekstra chance for at kvalificere sig til EM næste sommer.

Vi spoler derfor tiden frem til foråret 2020, hvor Danmark i første omgang skal spille playoff-semifinale, inden den så potentielt står på den afgørende playoff-finale. Playoff-semifinalen spilles 26. marts, finalen spilles den 31. marts.

Flere hold i spil

Hvem kan Danmark så møde i en eventuel semifinale (der skal spilles i Parken, red.)? Det bliver enten Wales, Slovakiet, Nordirland, Bulgarien, Ungarn eller Israel.

En eventuel playoff-finale bliver mod vinderen af den anden semifinale. Og der ved vi rent faktisk, at Bosnien-Hercegovina allerede er den ene deltager. Vi ved dog ikke, hvem der står overfor bosnierne i deres semifinale.

Men der er tale om præcis de samme mulige modstandere, som Danmark kan møde i semifinalen. Altså: Wales, Slovakiet, Nordirland, Bulgarien, Ungarn eller Israel.

Skulle vi ende i playoff-finalen, så ved vi i øvrigt ikke, hvor den skal spilles. Det skal der nemlig trækkes lod om.