Dansk seedning officiel: Herrelandsholdet puster Italien i nakken

Det danske fodboldlandshold er mandag rykket frem som nummer 19 på verdensranglisten.

Christian Eriksen, Nicklas Bendtner og Thomas Delaney kan glæde sig over, at det nu er officielt, at Danmark er seedet til playoffkampene i november. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det fremgår af Det Internationale Fodboldforbunds, Fifas, netop offentliggjorte rangliste, hvor Christian Eriksen og holdkammeraterne har taget et spring på syv placeringer. Det er første gang siden 2011, at herrerne er i top 20.

Dermed ligger danskerne foran nationer som Holland og Island, mens stærke nationer som Italien og Uruguay kun er enkelte pladser foran Åge Hariedes drenge.

Vigtigst af alt går Danmark forbi Sverige og Nordirland. Det betyder, at landsholdet er seedet i tirsdagens playoff-lodtrækning.

Danmark kan som seedet hold møde Sverige, Nordirland, Irland og Grækenland i to playoffkampe om en plads ved næste års VM i Rusland.

Mens landsholdet rykker op som nummer 19, så er Nordirland dumpet tre placeringer tilbage som nummer 23 i verden. Sverige er nummer 25, Irland nummer 26, mens grækerne indtager 47.-pladsen.

Danmark har slået Montenegro på udebane og spillet uafgjort mod Rumænien i VM-kvalifikationen siden den seneste Fifa-rangliste fra midten af september.

Landsholdet sluttede kvalifikationen på andenpladsen i gruppe E efter Polen.

/ritzau/

Facebook
Twitter