DBU advarer forud for EM: Billethajer er på spil til landsholdets kampe

Billetter til Danmarks EM-kampe sælges for op mod 18 gange den officielle pris.

(ARKIV) Det er tiltrækkende at se Danmark spille til EM, og det er noget, som billethajerne udnytter. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er rift om billetterne til Danmarks tre gruppekampe ved EM i fodbold næste sommer, som alle skal spilles i Parken. Det har fået gang i den helt store sortbørshandel.

Således skriver Politiken, at der sælges billetter til op mod 18 gange den officielle pris.

Officielt koster billetter til Danmarks kampe ved EM mellem 375 og knap 1.400 kroner, men eksempelvis en person ved navn Jeremy Salomon, som Politiken omtaler som "den danske netværkskonge" sælger billetterne for markant overpris.

Han sendte en mail ud til sine mange kontakter, hvor han tilbød billetter mellem 6.725 og 9.350 kroner.

Hos billetfirmaet Viagogo sælges billetterne for mellem 2.000 og 5.500 kroner.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) advarer kraftigt mod at købe de billetter.

Mange er vilde efter at se Christian Eriksen og resten af landsholdet på hjemmebane. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

- Hvis man køber billetter, der ikke enten er købt direkte hos Uefa eller er forsynet med en særlig kode fra for eksempel DBU, risikerer man at stå med ubrugelige billetter til sommerens vigtige kampe, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

- For alle videresalg af billetter fra tredjeparter gælder samme advarsel: At det er urimelige overpriser, og at der er risiko for falske billetter eller billetter, som fansene ikke kan bruge.

Han siger, at DBU sammen med Uefa vil undersøge tingene nærmere og på det grundlag vurdere, om det er relevant at melde noget til politiet.

Da det i Danmark er ulovligt at sælge billetter til overpris, er forbrugerombudsmanden gået ind i sagen om Viagogo, der i mange år har været kritiseret for at agere som billethaj.

Mere kompleks kan sagen være med Jeremy Salomon. Han hævder over for Politiken, at billetterne stammer fra en partner i Sverige, hvor det er tilladt at videresælge adgangstegn til overpris.

Danmark indleder EM 13. juni mod Finland og møder Belgien og Rusland henholdsvis 18. og 22. juni.

/ritzau/