DBU advarer spillerne mod en konflikt

DBU´s formand advarer spillerne om, at de i tilfælde af en konflikt heller ikke får lov at stille op for landsholdet.

En eventuel konflikt vil også give Morten Olsen hovedbrud, når truppen til kampene mod Tyrkiet og Armenien skal udtages. (Foto: DR © DR Sporten)

Dansk Boldspil-Union giver i en pressemeddelelse sin fulde opbakning til Divisionforeningen i den aktuelle strid med Spillerforeningen om en ny overenskomst og advarer spillerne om, at en eventuel konflikt også får indflydelse på landsholdsdeltagelsen.

- Såfremt vi ender i en konflikt, vil en naturlig konsekvens af vores støtte til Divisionsforeningen være, at de spillere, der er lockoutet af klubberne eller sympatistrejker, ikke kan benyttes på DBU´s landshold, så længe konflikten er verserende, skriver DBU´s formand Jesper Møller.

Skadelig for dansk fodbold

Han håber på en hurtig løsning på striden, som i øjeblikket udkæmpes i Forligsinstitutionen, hvor et møde så sent som mandag ikke resulterede i en løsning.

-En konflikt vil være skadelig for alle involverede, så derfor må presset for en aftale fastholdes, skriver DBU-formanden.

Parterne satser på at nå frem til en aftale senest torsdag 14. august. Hvis Divisionsforeningen og Spillerforeningen ikke bliver enige, kan konflikten træde i kraft 19. august.

Landsholdet spiller den onsdag den 3. september venskabskamp mod Tyrkiet i Odense, mens det søndag den 7. september gælder den første kamp i EM-kvalifikationen  mod Armenien i Parken.

FacebookTwitter