DBU afviser spillernes udspil: Kigger efter andre spillere

Landsholdsspillerne tilbød i eftermiddag at forlænge den gamle landsholdsaftale.

Det er ikke sikkert, at det er spillerne her, der skal spille de næste kampe for det danske fodboldlandshold. (Foto: © Emmanuel Dunand, Scanpix)

Landsholdsspillerne og Dansk Boldspil-Union er ikke blevet enige om en aftale.

DBU afviser landsholdsspillernes tilbud om en midlertidig forlængelse af den gamle aftale.

DBU betragter det som et afbud fra spillerne og vil derfor kigge efter andre spillere, der kan udtages til landsholdet.

Landsholdsaftalen afgør, hvilke vilkår spillerne stiller op under for eksempel i forbindelse med sponsorer. Den største knast i forhold til en ny landsholdsaftale omhandler de kommercielle rettigheder.

Dermed er det usikkert, om det bliver de kendte ansigter fra landsholdet, der skal spille venskabskamp mod Slovakiet den 5. september og Nations League-kampen mod Wales den 9. september.

- Vi havde en deadline klokken 18. Vi har fået den samme meddelelse fra Spillerforeningen, som et par spillere har sagt i medierne, oplyser DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.

Han betragter spillernes udspil som et "ikke-tilbud."

- For det, som Spillerforeningen tilbyder os, er at gå tilbage til en aftale, som er udløbet, og som vi fra DBU's side har sagt, at vi ikke ønsker at forlænge, siden forhandlingerne begyndte lige efter nytår, siger han.

- Derfor må vi betragte det som et afbud, og at spillerne ikke ønsker at stille op til de to kampe, der kommer i næste uge, siger Jakob Høyer.

Spillere vil spille

Spillerforeningen kom kort før DBU's deadline klokken 18 med tilbuddet om at forlænge den gamle aftale, så man kunne spille kampene i næste uge.

- Vi er kommet med et udspil for at prøve at købe os tid og få spillet de her to kampe, som vi rigtig gerne vil. Jeg tror ikke, der er nogen, der ønsker det mere end os spillere, sagde Thomas Delaney, der var med til VM i Rusland og til dagligt spiller i den tyske storklub Borussia Dortmund.

Her forklarer Thomas Delaney, hvorfor landsholdsspillerne kom med et nyt udspil:

Landsholdsspilleren gjorde det også klart, at spillerne ikke ville møde op til træning i morgen, hvis DBU afviste deres tilbud - hvilket de altså har gjort nu.

- Hvis DBU ikke siger ja til vores aftale, så møder vi ikke op i morgen, sagde han.

Ifølge Jakob Høyer vidste Spillerforeningen dog godt, at DBU aldrig ville forlænge den gamle aftale.

- De har tilbudt os noget, vi ikke kan eller vil tage imod, siger han til Ritzau.

Det er endnu uvist, hvem der skal spille kampene mod Slovakiet og Wales, eller om kampene bliver spillet.