DBU bekræfter: Landskamp mod Slovakiet bliver spillet

DBU sender et landshold bestående af spillere fra 1. og 2. division til Slovakiet. Unionen har fravalgt Superliga-spillere for at beskytte dem fra chikane.

Dansk Boldspil-Union stiller med et landshold i morgen til testkampen mod Slovakiet. Det bekræfter DBU's direktør Claus Bretton-Meyer.

- Vi har udtaget et hold med spillere, der stiller op for Danmarks skyld, siger Bretton-Meyer.

Den verserende konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne betyder, at unionen har måttet lede i de lavere rækker efter spillere, der har ønsket at stille op for Danmark.

Undervejs i processen har flere spillere meldt ud, at de har været klar til at trække i den røde og hvide trøje, blot for at trække deres deltagelse tilbage kort efter. Angiveligt skulle flere af disse spillere være blevet ringet op og truet til at droppe deres interesse i at stille op for Danmark.

- Vi stiller op med et landshold af dygtige folk, der gerne vil gøre en indsats, med stort fodboldhjerte fra 1. og 2. division. Men vi har også haft Superligaspillere, der ville stille op, men det har vi anbefalet dem at lade være med på grund af den chikane, de bliver udsat for, siger Bretton-Meyer.

Ekstremt pres

DBU vil af samme grund først offentliggøre navnene på de divisionsspillere, der rejser til Slovakiet for at spille testkamp, når flyet er i luften. Direktøren i DBU vil undgå, at spillerne bliver udsat for yderligere chikane, inden de sætter fødderne i Bratislava, hvor tirsdagens kamp skal spilles.

- Disse mennesker bliver udsat for et ekstremt stort pres. Og det er også derfor, at vi har sendt en idrætspsykolog afsted for at sikre de her folk, siger Bretton-Meyer og fortæller videre, at DBU først vil offentliggøre navnene på landsholdsspillerne, når flyet til Bratislava er i luften.

Sidste efterår lå DBU i en lignende sag med kvindelandsholdet. Konflikten betød, at danskerne blandt andet ikke stillede op til en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

DBU blev siden idømt en bøde på omkring 1,5 millioner kroner af det europæiske fodboldforbund, Uefa, og desuden tildelt en betinget straf om udelukkelse fra EM- og VM-slutrunder, hvis landsholdet inden for de næste fire år igen melder afbud til en kamp.

På søndag spiller Danmark imod Wales i det nye turneringsformat Nations League. Turneringen er i Uefa-regi, og de mulige sanktionerne efter et afbud til specielt denne turnering har fået DBU til at acceptere at skulle stille med et svækket landshold.

- Kampen i morgen og den på søndag er afgørende for, at Uefa ikke losser os ud dér, hvor peberet gror, siger Claus Bretton-Meyer.

Kampen mod Slovakiet spilles onsdag kl. 20.45 og kan ses på Kanal 5, høres i radioen eller følges i tekst på dr.dk.

Facebook
Twitter