DBU-direktør: Vi vil lave aftaler udenom Spillerforeningen

Claus Bretton-Meyer og DBU vil i fremtiden sikre sig retten til at kunne lave aftaler direkte med landsholdsspillerne.

DBU´s administerrende direktør Claus Bretton-Meyer håber, at unionens udspil kan være med til at forsimple nogle arbejdsgange i forhold til spillerne.

Dansk-Boldspil Union (DBU) er presset rent økonomisk og er nu kommet på kollisionskurs med Spillerforeningen.

Dette skyldes, at sidstnævnte ikke er tilfreds med fodboldforbundets nye udspil, der bl.a. indbefatter fremtidige honorarer for spillerne. En af konsekvenserne af udspillet er en økonomisk nedgang på 17 procent for landsholdsspillerne.

- Der er to forhold, som er afgørende. Det første er selve økonomien, fordi DBU's økonomi generelt er presset. Der er nogle store udfordringer med økonomien.

- Det andet er, at vi ønsker at anerkende spillerforeningen som en vigtig medspiller i forhandlingen, men vi ønsker at lave aftalen direkte med spillerne, fordi gør det lettere for os at være i tæt kontakt med spillerne og dermed få et dynamisk samarbejde, og dermed optimere forholdet med henblik på økonomi og sponsorater, fortæller DBU's administrerende direktør Claus Bretton-Meyer til DR Sporten.

Har rettet henvendelse til spillerne

Det skal eksempelvis være nemmere at lave aftaler omkring sponsorforhold.

- Før i tiden var spillerforeningen et mellemled. Vi skulle gå til spillerforeningen, hvis vi havde en idé om en sponsoraftale. Så skulle de så tale med spillerne, og derefter skulle spillerforeningen vende tilbage til os.

- Det er en situationen, som vi ønsker at ændre på, så vi kan være mere attraktive overfor sponsorerne og dermed lave aftalen direkte. Spillerforeningen som mellemled giver ikke nogen mening. Vi vil gerne opbygge et stærkere forhold til sponsorerne og spillerne, lyder forklaringen fra Claus Bretton-Meyer.

Både fra DBU's og Spillerforeningens side er man i gang med at høre spillernes holdning til det nye udspil.

- Spillerne har fået en henvendelse fra os på mail, hvor vi forklarer dem konsekvenserne ved den aftale, som vi tilbyder dem, som jo har en reduktion i honoraret. Derudover beder vi dem melde tilbage, om de står til rådighed for landsholdet henover året, slutter DBU-direktøren.

Spillerforeningen undrer sig over DBU's udmelding, men vil ikke udtale sig yderligere i sagen før de har snakket med landsholdets spillerråd.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter