DBU indgår forlig med Spillerforeningen

Sagen om manglende betaling for sponsoraftaler i perioden 2004-2011 har nået sin afslutning. DBU og Spillerforeningen indgår forlig.

Landsholdet og DBU har været i åben krig, men nu lader der til at være dømt våbenhvile. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den seneste strid mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspils-Union (DBU) er nu lagt død. De to parter har indgået forlig i sagen om DBU's manglende betaling i forhold til sponsoraftaler i perioden 2004-20011.

Spillerforeningen havde i første omgang rejst krav om et beløb i omegnen af tre millioner kroner, men har stillet sig tilfreds med noget mindre.

DBU har i forliget accepteret at betale 667.550 kroner til spillerne. Her skal dog modregnes et beløb på 393.250 kr. som spillerne har fået for meget i perioden fra 2012-2014. Forbundets betaling ender dermed på 274.300 kr.

- Vi er tilfredse med, at vi har fået en afklaring på den her sag. Det holder ikke, at der er aftaler, der ikke bliver overholdt, og det er der så blevet rettet op på nu. Det er beklageligt for alle parter, at der skulle gå næsten to år, fra vi gjorde opmærksom på mulige fejl, til vi fik styr på de fejl, der er lavet, siger William Kvist, medlem af spillerrådet, og fortsætter:

- Der er ikke nogen, der ønsker at have de her sager hængende over hovedet. Jeg er sikker på, at vi alle synes, det er irriterende, og derfor er det også vigtigt, at vi sammen får tingene løst.

Landsholdets spillerråd har besluttet, at pengene skal gå til en spillerdrevet kampagne mod homofobi i dansk fodbold. Læs mere om den kampagne her.

For tre måneder siden tabte DBU en voldgiftsag til Spillerforeningen og de danske landsholdsspillere. Ved den lejlighed måtte unionen betale mere end tre millioner kroner i en sag, der handlede om forsikringspenge, indtægter til A-landsholdet, U-21- landsholdet, kvindelandsholdet og DBU's ret til at bruge spillerne i forskellige kommercielle sammenhænge.

DE SENESTE ÅRS KONTROVERSER MELLEM DBU OG LANDSHOLDET:

November 2014:

Claus Bretton-Meyer siger i et interview med Politiken, at ingen er fredet. Det inkluderer også daværende landstræner Morten Olsen, og der opstår en debat om Olsens fremtid.

Februar 2015:

DBU inviterer ikke landstræner Morten Olsen til Dansk Fodbold Award. Ifølge DBU er der sket en administrativ fejl.

Marts 2015:

DBU og Spillerforeningen præsenterer efter et langstrakt forhandlingsbeløb med mange knaster en ny landsholdsaftale. Den sparer DBU for tre millioner kroner. Det viser sig senere, at DBU taber et tilsvarende beløb i en voldgiftssag.

Juni 2015:

Landsholdsanfører Daniel Agger holder en tale efter Danmarks 2-0-sejr over Serbien. Han langer kraftigt ud efter både Claus Bretton-Meyer og DBU-formand Jesper Møller. Kritikken går på DBU's behandling af landstræner Morten Olsen.

November 2016:

DBU taber en voldgiftssag og skal betale cirka tre millioner til Spillerforeningen. Sagen opstår som følge af den landsholdsaftale, der blev indgået mellem parterne i marts 2015. Idrættens Højeste Appelinstans under Danmarks Idrætsforbund (DIF) træder til for at få tvisten afgjort.

Januar 2017:

Anfører Simon Kjær og William Kvist beskylder dele af bestyrelsestoppen i DBU for at modarbejde landsholdet i bestræbelserne på at nå VM-slutrunden i Rusland. I forlængelse af kritikken langer Christian Eriksen ud efter DBU for dårlig kost og behandlingsmuligheder i forbindelse med landsholdssamlinger.

Februar 2017:

DBU og Spillerforeningen er uenige om et beløb på 2.975.000 kroner plus renter, som Spillerforeningen mener, at DBU skylder spillerne som en del af sponsoraftaler med Dong og Arla i perioden 2004-2011. En ny tur i retssystemet truer.

Kilder: Ritzau og Ekstra Bladet

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk