DBU langer ud efter Spillerforeningen: Skinger fagforeningsretorik

DBU deler ikke Spillerforeningens opfattelse af, at forhandlingerne om en ny aftale er brudt sammen.

DBU-kommunikationschef Jakob Høyer langer ud efter Spillerforeningen efter optrapningen i fodboldkonflikten. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Det vakte stor undren hos DBU, da Spillerforeningen over middag udsendte en pressemeddelelse om, at forhandlingerne om en ny aftale i går brød sammen.

Den opfattelse deler man nemlig slet ikke hos fodboldforbundet, der til gengæld beskylder spillerne for at køre offentlig forhandlingstaktik.

- Denne her meget ultimative retorik der lige pludselig er fra Spillerforenings side, står vi meget uforstående overfor. Da vi gik fra mødet i går, havde vi aftalt et møde torsdag i næste uge, og vi har lige været i dialog med Spillerforeningens repræsentanter for at aftale flere møder i de efterfølgende dage.

- Jeg er meget undrende over, at de igen har behov for at tage en meget skinger fagforeningsretorik i brug. Det lugter mere af forhandlingstaktik, end det lugter af alt mulig andet, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til DR Sporten.

Ingen ultimative krav fra DBU

I Spillerforeningens pressemeddelelse giver Daniel Agger udtryk for, at han er skuffet over DBU's måde at forhandle på, når de ikke ønsker at forhandle en kollektiv aftale for alle spillere men i stedet vil lave individuelle aftaler.

Det er en af de afgørende knaster i forhandlingerne, men ifølge Jakob Høyer er den udlægning fra spillerne ikke korrekt.

- Vi står stadigvæk et godt stykke fra hinanden. Men vi er indstillede på at finde en løsning. Det er altafgørende for dansk fodbold. Det skylder vi vores fans og sponsorer.

Så DBU er fortsat indstillet på at lave en kollektiv aftale?

- Vi er indstillet på at lave en løsning, der gør, at vi kan spille mod USA og Frankrig og U21-landsholdets kampe i samme uge, og så må vi finde ud af, hvad det er for en type aftale, lyder det fra pressechefen, der oplyser, at man også er åbne for at indgå en midlertidig aftale.

Misinformation af spillerne

Det er ikke spillerne selv, der sidder ved forhandlingsbordet med DBU men derimod deres repræsentanter fra Spillerforeningen. Det ærgrer fodboldforbundet, at spillerne ikke selv stiller op.

- Vi har i halvandet år ønsket at få spillerrådet og spillerne ind at møde DBU, så vi kan informere dem om, hvordan tingene hænger sammen. Det har de ikke ønsket.

- Spillerforeningen har ønsket at køre forhandlingerne alene, og ind imellem virker det som om, at det er Spillerforeningen, der holder spillerne ude af mødet, så de kan skabe en masse misforståelser. Det er en meget mærkelig situation og desværre rigtig skadeligt for landsholdet og dansk fodbold, siger Jakob Høyer.

Pressechefen oplyser, at man foruden forhandlinger næste torsdag også har aftalt at afsætte fredagen og den efterfølgende mandag, hvorefter tirsdag den 17. marts er deadline for at nå en aftale, hvis Morten Olsen skal kunne udtage nationens bedste spillere til testkampene mod USA og Frankrig.

Men han tror ikke, at det er blevet nemmere at nå en løsning efter Spillerforeningens pressemeddelelse i dag.

- Det er klart, at når der på denne her måde laves bump på vejen fra Spillerforeningens side, bliver det ikke nemmere. Men jeg håber meget, vi kan blive enige på en måde, så landsholdene kan spille mod USA og Frankrig.

- Ellers synes jeg godt nok, at Spillerforeningens måde at gøre tingene på har en meget høj pris, siger Jakob Høyer.

DBU havde i første omgang bedt 40 til 60 spillere i A-landsholdets bruttotrup om at acceptere en række krav til en ny aftale. Det nægtede spillerne, hvorefter man i tirsdags indledte nye forhandlinger.

Facebook
Twitter