DBU: Nations League giver nye muligheder

Hos DBU er man positivt stemt overfor UEFA's nye landsholdsturnering.

Testlandskampe som den mod England på Wembley tidligere på året kan være et overstået kapitel. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

UEFA's 54 medlemslande har enstemmigt vedtaget at arrangere en ny turnering for landshold, der efter planen skal erstatte de traditionelle venskabskampe.

Nations League kommer turneringen til at hedde og i DBU ser man frem til det nye format, der dog endnu ikke er helt fastlagt.

- Jeg synes, vi ser tegningen til nogle spændende muligheder både sportsligt og kommercielt, og der er ingen tvivl om, at vi er positiv stemte overfor konceptet. Men meget mere kan man dårligt sige på nuværende tidspunkt.

- Nu går arbejdet i gang med at komme kød på skelettet, og det er et arbejde, vi glæder os til at deltage i sammen med de øvrige 54 medlemslande i de kommende måneder, udtaler DBU's formand, Jesper Møller, i en pressemeddelse.

Indtil videre er planen, at de 54 UEFA-medlemslande inddeles i fire større grupper i henhold til landenes respektive koefficient rangering.

De fire grupper bliver opdelt i mindre grupper, hvor man vil benytte den internationale kampkalender til at fastsætte spilledatoer - som ellers skulle være benyttet til venskabskampe - til at deltage i et gruppespil, der i sidste instans kan betyde en ekstra mulighed for at sikre kvalifikation til en EM-slutrunde.

Vil betyde flere interessante kampe

Også chefen for DBU Elite, John Helt, ser frem til det nye initiativ.

- Helt overordnet, er vi meget positive overfor ideen.

- Som vi umiddelbart har fået den præsenteret, så skaber den mulighed for flere interessante landskampe, hvor der er noget på spil, og samtidig sikrer vi en god matchning til vores spillere, vurderer John Helt.

De første kampe i Nations League forventes at blive spillet i efteråret 2018.

Facebook
Twitter