DBU og Spillerforeningen genoptager forhandlingerne

DBU og Spillerforeningen har genoptaget forhandlingerne, og sigter efter en solidarisk fordeling af pengene til spillerne.

DBU ønsker fortsat en solidarisk fordeling af pengene til landsholdsspillerne, og man genoptager nu forhandlinger med Spillerforeningen i et håb om en snarlig aftale med det danske landhold.

Sådan lød meldingen fra DBU tirsdag morgen.

Det sker efter fodboldlandsholdsspillernes frist for at svare på DBU's brev om, hvorvidt de i fremtiden ønskede at være en del af landsholdet under en række nye krav, udløb ved midnatstid.

Håber på kollektive aftaler

Nu oplyser parterne, at man har genoptaget forhandlingerne.

- Vi er glade for, at vi nu kan komme videre med forhandlingerne om nye kollektive landsholdsaftaler for både Herre-A-landsholdet, Kvinde-A-landsholdet og U21-landsholdet, udtaler Spillerforeningens formand Thomas Lindrup.

Spillerforeningen sigter efter at kunne forhandle nye landsholdsaftaler på plads med DBU til gavn og glæde for både DBU og spillerne, oplyser de.

Beklagelig situation

Hos DBU rækker man også en hånd mod Spillerforeningen:

- Det er og bliver en beklagelig situation, når vi ikke har en landsholdsaftale. Vi har derfor lyttet til flere spilleres opfordring om at komme tilbage til forhandlingsbordet.

- Vi har aftalt en række møder med Spillerforeningen og håber på en snarlig løsning, siger DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, der håber på en snarlig afklaring om en ny landsholdsaftale for både A-landsholdet, U21-landsholdet og kvinde-landsholdet.

Har vi så et landshold bestående af de bedste spillere, når der næste gang er landsholdsudtagelse?

- Ja, det er vores klare forhåbning, når vi nu sætter os til forhandlingsbordet, udtaler Claus Bretton-Meyer.

Næste opgave for A-landsholdet er en venskabskamp mod USA d. 25. marts i Aarhus.