DBU vender underskud til plus på tre millioner

Flere tilskuere i Parken, en tilbagebetaling af moms og salg af tv-rettigheder sikrer DBU et mindre overskud.

Yussuf Poulsen jubler efter sin scoring til 1-0 i EM-kvalifikationskampen mod Serbien lørdag d. 13 juni 2015 i Parken. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2015) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) har vendt de senere års røde tal til et plus på 3,2 millioner kroner.

Overskuddet betegnes som tilfredsstillende af DBU's bestyrelse, der lørdag har godkendt tallene for det seneste regnskabsår.

- Det er lykkedes at genskabe balancen i økonomien takket være håndfast styring af omkostninger og et konstant fokus på at skabe yderligere indtægter i den daglige drift, siger kasserer Christian Kofoed til DBU's hjemmeside.

Forventer nulresultat i 2016

DBU har de to foregående år haft et underskud på 10 og 4,5 millioner kroner. Allerede i december lod man forstå, at det kommende regnskab ville gå i plus, efter at regnskabsåret blev afsluttet i oktober 2015.

DBU beretter på sin hjemmeside, at indtægter for salg af medieaftaler - blandt andet salg af tv-rettigheder til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) - er forbedret med 10,5 millioner kroner i forhold til sidste år.

Derudover har landsholdet trukket flere tilskuere i Parken, hvilket giver 1,4 millioner kroner mere end budgetteret. DBU har samtidig fået en tilbagebetaling af moms fra tidligere år på 7,6 millioner kroner.

Forventningerne til det igangværende regnskabsår er et nulresultat.

/ritzau/

Facebook
Twitter