DBU: Vi har allerede modtaget flere færdige VM-sange

Der er stor interesse for at være med til at skrive den danske sang til fodbold-VM i 2018.

Et antal musikere og sangskrivere er tyvstartet og begyndt at lave en sang allerede inden, landsholdet tirsdag aften sikrede sig en billet til VM næste sommer, melder DBU. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Spillerne på det danske herrelandshold i fodbold skal ikke selv finde pen, papir og guitar frem for at forfatte en sang til den kommende VM-slutrunde i Rusland i sommeren 2018.

DBU har nemlig allerede fået adskillige bud på, hvordan VM-sangen skal se ud og lyde.

Det fortæller kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer:

- Der er kommet adskillige tilbud. Vi har fået færdigt skrevne og komponerede sange tilsendt på mail, og vi er blevet kontaktet af musikagenter, der på vegne af deres bands og kunstnere siger, at de godt kunne tænke sig at lave en VM-sang.

- Det er jo helt fantastisk at mærke den interesse, siger han.

Jakob Høyer vil imidlertid ikke fortælle, hvem der har meldt sig med bud, men siger ja til, at det nok er nogen, man har hørt i radioen før.

- I og med at de har henvendt sig direkte til os, så synes jeg, vi skylder dem fortrolighed, siger han.

Eftersom det er mere end fem år siden, at Danmark sidst deltog i en slutrunde, ligger der ikke en færdig plan klar i skuffen i forhold til, hvordan sangen skal blive til.

Tilbage i 1986* blev det vel nok største slutrundehit til dato ’Re-sepp-ten’ til i et samarbejde med Ekstra Bladets læsere, hvor tidligere tv-vært Jarl Friis Mikkelsen var med til at lave en sang ud fra de indsendte bud.

Senere blev sangen indsunget af Dodo & The Dodos med hjælp fra musiker Henrik Stanley Møller og landsholdets spillere.

Men hvordan det ender denne gang er uvist.

- Måske skal det være Niklas Bendtner og spillerne, der skal være med til at bestemme sangen. Måske skal det være vores fans, måske skal det være nogle af vores partnere og sponsorer i det daglige.

- Nu skal vi til at finde ud af, hvordan vi gør det bedst muligt. Det kan også være, der skal laves nye bøger, nye film og nye fotos. Der er stor interesse og gode muligheder, siger Jakob Høyer.

I næste uge holder DBU første møde om processen for en ny VM-sang. Fodboldunionen forventer at have noget på plads i begyndelsen af det nye år.

*Opdateret (20.11.2017 11:00) - Af artiklen fremgik det tidligere, at 'Re-sepp-ten blev skrevet i 1984 og ikke 1986, som det er tilfældet. Vi beklager.