DBU vil af med doping-boss før VM

DBU-formanden Jesper Møller lægger ikke skjul på, at det ikke er holdbart, at Vladimir Mutko er formand for VM-komitéen.

Vitaly Mutko sidder i spidsen af VM-komitéen på trods af sin mørke fortid. (Foto: Sergei Karpukhin © Scanpix)

Med julen for døren betyder det også, at VM i fodbold til sommer nærmer sig. Lodtrækningen er overstået, de fleste stadions står klar, og man kan så småt begynde at glæde sig til slutrunden i Rusland.

Der er dog én afgørende ting, som ikke er optimal endnu, hvis man spørger DBU’s formand Jesper Møller. I spidsen af Ruslands VM-komité sidder nemlig vicepremierminister Vitaly Mutko.

Han er mest af alt kendt som sportsministeren, der spillede en afgørende rolle i den statsorganiserede dopingskandale, hvor mere end 1000 russiske udøvere var indblandet. Det betød, at Mutko blev udelukket fra alt olympisk sport på livstid.

Derfor siger Jesper Møller til Ekstra Bladet, at DBU sammen med andre forbund arbejder på at få fjernet Mutko fra posten som chef for VM-komitéen.

- Når han er udelukket af IOC, er det ikke nogen god idé, at han er formand for VM-komitéen i Rusland. Vi kommer også til at tale med UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, om sagen til januar, siger Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Flere russiske medier har de seneste dag meldt, at Mutko selv overvejer at trække sig fra posten.