DBU vil ikke være indspist: Får hjælp fra erhvervslivet

En arbejdsgruppe i DBU skal nytænke ledelsen i dansk fodbold.

DBU får nu hjælp fra erhvervslivet til at fremtidssikre unionens ledelse. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

’En del af noget større’ er blevet DBU’s motto, efter at det danske fodboldforbund med ansættelsen af Claus Bretton-Meyer som direktør er gået i gang med at forny og fremtidsomstille organisationen.

Nu får DBU også nedsat en 11 mand stor arbejdsgruppe, der frem til foråret 2017 skal undersøge, hvordan man kan nytænke ledelsen i dansk fodbold.

- Vi har brug for, at nogen udefra kan stille os de frække og måske også ubehagelige spørgsmål, siger bestyrelsesmedlem i DBU, Benny Olsen, til DIBusiness.dk.

Med i arbejdsgruppen er chefkonsultent Christine Jøker Lohmann, der slet ikke interesserer sig for fodbold. Men hun skal forsøge at give DBU nogle fif fra erhvervslivet.

- DBU skal passe på ikke at blive en samling af ældre mænd, der typisk er startet med at blive valgt ind fra en lokalklub omkring de 35-40 år og så derefter har fortsat videre op i DBU-strukturen. Det skaber indspisthed og en lukket ’familiefølelse’, der forhindrer nye perspektiver og fornyelse. Det er enormt vigtigt at have diversitet og at afspejle samfundet i en bestyrelse, siger Christine Jøker Lohmann.

Arbejdsgruppen i DBU mødtes for første gang i januar måned. Næste møde finder sted i april.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve