De danske fodboldherrer glæder sig til at komme "hjem": 'Atmosfæren i Parken er unik'

For første gang siden november 2017 skal landsholdet igen spille i Parken.

Simon Kjær og Kasper Schmeichel spiller normalt på store fodboldscener i Europa. Alligevel er Parken noget helt særligt for dem. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

11. november 2017.

Det var sidste gang, det danske herrelandshold i fodbold spillede en kamp i Parken i København.

I mellemtiden har fodboldherrerne spillet deres hjemmebanekampe rundt om i landet, blandet andet i Aalborg, Aarhus og Herning.

Derfor bliver gensynsglæden også stor, når Danmark i morgen spiller EM-kvalifikationskamp på det, som landsholdsspillerne selv kalder for deres ”hjemmebane.”

- Det bliver dejligt, rigtig dejligt. Parken er vores hjemmebane. Det har været godt også at være ude omkring i landet, men i sidste ende er Parken vores hjem, siger Kasper Schmeichel og tilføjer:

- Jeg ved, at alle spillerne har savnet at spille derinde. For mit vedkomne så er der ikke mange stadions, jeg glæder mig mere til at spille på end inde i Parken. Der findes ikke mange bedre atmosfærer, synes jeg.

Det støtter forsvarskollegaen Simon Kjær op om. De fedeste oplevelser får landsholdet i nationalarenaen i København.

Simon Kjær (i midten i hvidt) og resten af fodboldlandsholdet trænede i dag i Parken forud for fredagens landskamp mod Irland. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

- Slutrunder er selvfølgelig noget helt unikt, men kampene i Parken er stadig noget, som står helt på toppen på af listen over de ting, jeg har oplevet i min karriere. Det er noget specielt at spille der, og det er vores hjemmebane.

- Det er lang tid siden, så det betyder utrolig meget, og man kan mærke, at folk glæder sig til at komme tilbage i Parken og spille en kvalifikationskamp og forhåbentlig starte rejsen til 2020, som kan blive noget helt unikt, siger Kjær med henvisning til, at der blandt andet skal spilles EM i 2020 i København.

En velkendt gæst

Modstanderen fredag aften på Østerbro i København er pudsigt nok den samme, som sidst Parken lagde græs til en landskamp. Ligesom i november 2017 er det nemlig Irland, der venter Danmark. Sidste var det i en playoff-kamp om at komme til VM i Rusland. Denne gang gælder det så Danmarks andet opgør i kvalifikationen til EM 2020.

Her håber danskerne på et andet resultat, end det er blevet til i tre ud af de sidste fire opgør mod de grønklædte irere. På nær den magiske aften i Dublin, hvor Danmark spillede sig til VM med en 5-1-sejr, så er det blevet til tre gange 0-0 mod Irland.

Siden de to nationer sidst krydsede klinger, har irerne fået ny landstræner. Ud er røget Martin O’Neill og ind er i stedet kommet Mick McCarthy.

Mick McCarthy (tv.) står nu i spidsen for Irland. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

- Det er et svært hold at spille imod. Det kommer nok til at være en lille smule anderledes, nu hvor de har fået ny træner. Det bliver meget spændende at se, hvordan de vælger at gribe kampen an, og hvordan de stiller op, siger Kasper Schmeichel.

Målmanden erkender, at ud over 5-1 sejren i Dublin i 2017, så har Danmark haft utroligt svært ved at nedbryde den irske defensiv:

- Historisk set har vi haft en kamp, hvor vi havde alt med os, og vi havde Christian (Eriksen, red.), som scorede på alt, hvad han rørte ved. Ellers har det været rimelig tætte kampe,og svære kampe.

- De har stillet sig lavt og været meget svære at bryde ned. Det er jo op til os i morgen først og fremmest at være tålmodige og flytte bolden hurtigt, så vi kan få dem ud af position og ud at løbe. Når chancerne så kommer, så bliver vi nødt til at score. Vi havde chancer i de 0-0-kampe, men vi har bare ikke udnyttet dem. Så det er meget simpelt – vi skal bare score mere, siger Schmeichel.

Danmark-Irland bliver sparket i gang klokken 20.45 fredag aften, og du kan følge opgøret direkte i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk