De "gamle, sure mænd" får selskab: Stiletter og esport skal indtage DBU

Søndag var der repræsentantskabsmøde i DBU, hvor flere nye tiltag blev vedtaget af forsamlingen.

Formand Jesper Møller (venstre) varslede nye tider på flere områder under Dansk Boldspil-Unions ordinære repræsentantskabsmøde i Horsens. (Foto: Michael Drost-Hansen © Scanpix)

Traditionen tro var der dømt herreklub, da Dansk Boldspils-Union søndag afholdt det årlige repræsentantskabsmøde.

Hotellet i Horsens var fyldt med gamle venner i blazerjakker, der var mødt op for at hylde modtagere af DBU-nåle og godkende regnskaber og nye vedtægter.

Men selvom det kun er et par håndfulde af de 146 medlemmer i DBU’s øverste besluttende organ, der er kvinder, så er der mange flere stiletter på vej ind i DBU’s udvalg og komitéer.

Det fortæller DBU’s formand, Jesper Møller.

- Der skal nogle kvinder ind. Det kommer vi aktivt til at kigge på nu. Når vi nu selv har muligheden for at udpege medlemmer, så er der ikke nogen undskyldning for ikke at komme op på de 30 procent, siger han.

Formandens udmelding kommer i kølvandet på, at en ændring i DBU's udvalgsstruktur søndag blev stemt igennem af unionens repræsentantskab.

Ud over en komité, der skal arbejde med landsholdsaktiviterer, bliver der i den kommende tid oprettet en breddekomité, en profkomité og en governance- og udviklingskomité.

De nye komitéer skal afløse en række udvalg og grupper i DBU, da disse er blevet vejet og fundet for ”træge” i beslutningsproces og nytænkning i forhold til DBU anno år 2019.

Der er kun en enkelt kvinde i DBU's nye bestyrelse, men det kan meget vel ændre sig i fremtiden, håber formand Jesper Møller. (Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk)

Hvem, der skal sidde i de forskellige komitéer og udvalg, er stadig uvist, men Jesper Møller forsikrer om, at DBU vil bestræbe sig på at opfylde DBU’s målsætning om at få minimum 30 procent kvinder ind i unionens bestyrelse, komitéer og udvalg.

- Der ligger et pres på mig og den øvrige bestyrelse nu, det er der ingen tvivl om. Hvorvidt vi så kan nå det, det må vi se på. Vi skal jo også balancere det, men det er noget, vi bestemt vil have i baghovedet.

Esport kom ind i DBU-varmen

Kvinderne var ikke den eneste minoritet i DBU-regi, der var gode nyheder til på repræsentantskabsmødet. Unionen valgte også at lukke esport ind i DBU-familien, efter formanden havde præciseret for tilhørerne, hvad esport egentlig er for en størrelse.

- Det er det, man spiller på computeren. Jeg kan se, at vi er mange her på min alder, men det er noget, der interesserer de unge mennesker, sagde Jesper Møller til forsamlingen med et glimt i øjet.

På trods af den humoristiske tilgang til den nyeste sportsgren i DBU-regi, så forsikrer Jesper Møller om, at det er noget, man vil tage seriøst hos unionen.

- Det er jo nogle gamle, sure mænd, der sidder derude, så man er nødt til at bruge lidt humor. Men vi tager det meget seriøst. Det kan jeg garantere for. Det skulle på dagsordenen nu, og det gør vi også for at sende et signal til DIF, der ikke har det på programmet. Vi vil gerne have, at det bliver anerkendt, og vi kan tage det ind i vores klubber, siger han.

- Der er flere Superliga-klubber, der har det i dag, og vi vil gerne sende et signal til klubberne ude i landet om, at vi er opmærksomme på det, som de går og arbejder med, og det synes vi er fremragende. Så på det område vil vi rigtig gerne være på forkant.

I 2018 gik Divisionsforeningen sammen med de danske Superliga-klubber ind i esport og oprettede en liga i computer- og konsolspillet Fifa 19.

Efterfølgende har DBU også kastet sig ind i Fifa-verdenen, og Danmark har i dag et landshold i spillet.

Ved repræsentantskabsmødet tog DBU i øvrigt afsked med ni bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen gennemgår en kraftig slankekur og består fremover kun af syv medlemmer mod hidtil 16.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter