De uovervindelige må ikke tage let på det uden Eriksen

Landstræner Åge Hareide er mere bekymret for dansk afslappethed end manglen på Christian Eriksen mod Irland.

Kasper Schmeichel og Åge Hareide har ikke tabt mange kampe sammen. Den tendens skal gerne fortsætte lørdag mod Irland. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Ser man bort fra landsholdskonflikten, som der dog er sat et foreløbigt punktum for, så går det ganske godt for det danske fodboldlandshold.

Åge Hareides udvalgte er blevet et meget svært hold at besejre og senest blev det til en 2-0-sejr over Wales, da man tog hul på Nations League i september i Aarhus.

Danmark tabte ganske vist 3-0 til Slovakiet nogle dage før sejren over Wales, men det var med det såkaldte vikarlandshold, der tog over, da landsholdskonflikten var allermest tilspidset.

- Vi har ikke tabt en fodboldkamp i to år, så det er begyndt at blive en vane for drengene, siger Åge Hareide, der altså ikke anser det danske VM-exit mod Kroatien i sommer som et nederlag.

VM-sølvvinderne slog Danmark ud efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence i VM-ottendedelsfinalen.

Danmark har dermed ikke tabt siden det kedelige 1-0-nederlag til Montenegro 11. oktober 2016 i Parken og de mange kampe uden nederlag har givet en vis selvtillid på holdet.

- Men vi har også talt om, at vi ikke må blive for komfortable. Vi må arbejde hårdt i hver eneste kamp og for hver eneste centimeter på banen. Det gælder os mod Irland, hvis vi skal skabe et godt resultat, siger Åge Hareide om lørdagens Nations League-opgør i Dublin.

Plan B

Netop Dublin er et sted, der kan få smilet frem hos landstræneren, da det var her, at et sprudlende dansk landshold sikrede sig VM-billetten med en 5-1-sejr over irerne sidste år.

- Det er jo gode minder fra november. Vi var inde i omklædningsrummet, inden vi kom til pressemødet her, og der var der jo særligt gode minder. Men fodbold er sådan, at du kan bruge historien til noget, men du kan ikke bruge det til at vinde den næste fodboldkamp. Vi har en vigtig kamp foran os nu mod Irland. Vi må lægge historien bag os og så fokusere på det, som vi har arbejdet med, siger Åge Hareide.

Èn af de ting, som danskerne har arbejdet med, er en slags plan b.

Holdets absolut største stjerne, Christian Eriksen, har meldt afbud til landskampen mod Irland, da den fynske kreatør og målmaskine på landsholdet døjer med en muskelskade i maveregionen.

Åge Hareide havde naturligvis foretrukket at kunne bringe sin 10’er i spil, da Christian Eriksen med 19 mål i sine 25 landskampe under nordmanden må siges at være en vigtig del af holdet.

På den anden side så er fraværet af Tottenham-spillerens fravær en mulighed for andre, lyder det fra Hareide.

- Andre må komme ind og forsøge at udfylde den position så godt som muligt. Det er en god anledning til at vise, at vi også har andre dygtige spillere og et godt kollektiv.

Danmark møder Irland lørdag aften 20:45. Kampen vises på Kanal 5, mens man naturligvis også kan følge kampen på P3 og live i tekst her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter