Delaney fik fire timer til at pakke huset ned, da turen gik til Sevilla: Nu genoptages jagten på en VM-billet

Thomas Delaney skiftede for en uge siden til Sevilla fra Dortmund.

Thomas Delaney og resten af landsholdet var lykkelige, efter EM-semifinalen blev sikret. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- What's not to like?

Sådan lyder det retoriske spørgsmål 'hvad skal man ikke kunne lide?' fra Thomas Delaney, efter han har forklaret, hvorfor det nylige skifte fra tyske Dortmund til spanske Sevilla er det helt rette for den danske landsholdsspiller.

En større rolle på banen, en spansk storklub i en stor liga, 37 graders varme, gode europæiske præstationer og en fed by.

Ja, hvem kan egentlig klandre ham for beslutningen med et år tilbage af kontrakten hos de sort-gule i Dortmund.

- Med hele min situation i Dortmund, ville jeg gerne søge et sted hen, hvor jeg fik en indikation af, at jeg havde en større rolle, siger Thomas Delaney.

- Det blev jeg mødt med i Sevilla. Klubben har præsteret godt europæisk med seks Europa League-titler (to i UEFA Cup og fire i Europa League, red).

Thomas Delaney blev præsenteret på sin nye hjemmebane Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i fredags. (Foto: Marcelo Del Pozo © Ritzau Scanpix)

Klubben med de europæiske titler passer godt til Thomas Delaney, og han mener faktisk ikke, at der spillemæssigt er så langt fra Dortmund til Sevilla. Kulturen og sproget skal selvfølgelig læres, men han glæder sig til at prøve noget nyt.

- Jeg har en opfattelse af, at der er mange ligheder mellem Dortmund og Sevilla i mentaliteten omkring, hvordan fodbolden skal spilles. Intensiteten er høj i begge klubber, siger han.

Delaney har haft omkring 72 timer i det spanske, hvor han har kunnet vænne sig til varmen og få ordnet de mange ting, som en flytning kræver, inden han lørdag fik debut mod Elche.

- Jeg havde fire timer til at pakke huset ned. Det fik jeg ikke gjort. Det blev til tre tasker og så afsted. Der er stadig en masse løse ender, som lige skal snøres sammen.

- Men det har været fedt at få debut efter to træninger. Det er også et godt tegn, så jeg har en rigtig god fornemmelse, siger han om den første tid i den nye klub.

Thomas Delaney (nummer 18) fik 22 minutter på banen i weekendens udekamp mod Elche, der endte 1-1. (Foto: jose jordan © Ritzau Scanpix)

Nu kan han se frem til tre landskampe på seks dage med det danske landshold, der genoptager jagten på en VM-billet mod først Skotland i morgen, onsdag, og herefter Færøerne og Israel.

Tre kampe, som den danske midtbanemotor glæder sig til.

- Jeg ser frem til tre gode kampe. Jeg føler, vi er et godt sted, siger han og peger mod sit hovede for at indikere, at det mentale er på plads efter EM-slutrunden.

- Vi kan lukke et kapitel og se fremad. Vi skal prøve at give tilbage på alt den støtte, vi har fået. Det har været helt fantastisk.

Det mentale er kommet på plads efter den følelsesmæssige rutsjebanetur, som EM-slutrunden endte med at blive for det danske landshold og de danske fans.

Først med Christian Eriksens hjertestop i den første EM-kamp på hjemmebane nogensinde og dernæst med fantastiske præstationer frem mod semifinalen mod England på Wembley i London. For Delaney var semifinalenederlaget en svær pille at sluge efterfølgende.

- Jeg var skuffet i et godt stykke tid. Også fordi jeg havde en følelse af, at vi ikke spillede en dårlig kamp mod England. Vi kunne have fået mere ud af det, og det er jeg også stolt af at sige nu. At kunne gå fra banen i en EM-semifinale mod England med den følelse, siger han.

Du kan høre Thomas Delaney fortælle om, at semifinale-skuffelsen sad i ham efter EM, i videoen herunder:

'Den her slutrunde vil jo nok altid være speciel af flere grunde' er Thomas Delaney bestemt ikke alene om at synes. Han ser også tilbage på hjemmebanefesten i Parken og i resten af Danmark med et stort smil.

Han erkender i den forbindelse, at der er nået et kritisk højdepunkt for eufori omkring landsholdet, men håber dermed også, at landsholdet kan leve op til det.

- Det er noget, som jeg aldrig har oplevet før. Hvis mere vil have mere, så skal vi virkelig ud at levere. Men det er også målet. Vi har præsteret godt over lang tid.

- Vi skal være stolte og modige at sige, at vi er gode, siger han.

Danmark spiller onsdag første kamp siden EM-slutrunden. Det er i Parken, hvor holdet møder Skotland i VM-kvalifikationen. Du kan høre opgøret i LIGA på P3 eller se kampen på Kanal 5.

Herefter møder Danmark Færøerne på udebane lørdag, mens Israel kommer på besøg i Parken tirsdag i næste uge.

FacebookTwitter