Delaney: Har kæmpet for at finde min plads på landsholdet

Thomas Delaney føler sig nu tilpas på landsholdet, hvor han i starten havde svært ved at finde sin plads.

Thomas Delaney og Jannik Vestergaard under en træning i Dragør. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Thomas Delaney fik sit helt store gennembrud på landsholdet i de to sidste kampe, hvor han samlet lavede fire mål imod Polen og Armenien.

Forud havde midtbanespilleren trukket den danske trøje over hovedet 16 gange uden at score, og den tidligere FC København-spiller indrømmer da også, at hans første tid på landsholdet ikke var helt nem.

- Jeg har også kæmpet med at finde mig selv på landsholdet. Da jeg spillede i FCK, følte jeg stadig, at jeg måske var to forskellige spillere – og den gode Delaney spillede i FCK, hvor jeg kendte tingene. Men nu er jeg begyndt at føle mig tilpas, og det er det, som det handler om, siger Delaney.

Delaneys opblomstring på landsholdet kommer samtidig med, at Åge Hareides mandskab generelt har fundet formen.

- Det er altid nemmere at spille godt, når holdet spiller godt. Det har været to rigtige gode kampe for os, nok de bedste vi har spillet. Både hvad angår effektivitet og det taktiske, specielt mod Polen.

Trussel i feltet

Målene mod Polen og Armenien kom i forskellige afskygninger. Delaney scorede både på hovedet og fra distancen.

En af årsagerne til den øgede målfarlighed skyldes ifølge den nuværende Werder Bremen-spiller, at midtbanekonstellationen med William Kvist og Christian Eriksen tillader ham at komme sent i feltet og få afsluttet flere angreb.

Thomas Delaney efter sin scoring mod Polen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Jeg er blevet god til at være en trussel i feltet. Og Christian er højst sandsynlig også bedre uden for boksen end mig, jeg må jo indrømme, at han har en bedre teknik end mig. Så det handler om at udnytte alle vores kvaliteter, og det passer godt med den konstellation.

Danmark møder i morgen Montenegro i en direkte duel om VM-kvalifikationsgruppe E's andenplads.

Kampen begynder klokken 20.45 og kan ses i fjernsynet på Kanal 5. Den kan også høres i radioen i LIGA eller følges i livetekst på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk