Delaney lever drømmen i Ruhr-distriktet: 'Jeg får stadig kuldegysninger'

Thomas Delaney kan se tilbage på det bedste år i sit fodboldliv efter sommerens skifte til tyske Dortmund.

Thomas Delaney har haft den bedste sæson i karrieren siden skiftet til Dortmund. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)

- Jeg ved ikke, hvor mange mennesker der står bag det der mål. Om det er 25.000… Men hver gang tænker jeg bare: Hold da kæft.

Thomas Delaney rammer skiven rent i midten, når han skal beskrive antallet af fans i 'Die gelbe Wand' - den gule mur.

I et år har den tidligere FCK- og Werder Bremen-spiller haft fornøjelsen af at gå på banen til det imponerende syn, og selvom et fyldt Parken da også runger en smule under fødderne, så har det svært ved at leve op til den berygtede gule mur, som står bag spillerne i Dortmund på Signal Iduna Park.

  • Thomas Delaney har haft en forrygende sæson i Dortmund. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)
  • 'Den Gule Mur' på Signal Iduna Park. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)
1 / 2

- For 2,5 år siden havde jeg ikke turde drømme om, at jeg spillede fast i Dortmund foran den gule mur. Men jeg er utroligt stolt og prøver at gå ydmygt til opgaven.

- Jeg har stadig ikke vænnet mig til det. Jeg ved ikke, om det er noget andet, hvis man altid har været i klubben. Men jeg får kuldegysninger, når vi træder ind. Og fodboldkulturen i Tyskland er bare fantastisk. Vi har tæt på et fyldt stadion, når vi går ud til opvarmning, siger Thomas Delaney.

Bedste sæson på trods af skuffelse

38 kampe er det blevet til for Thomas Delaney i den første sæson hos Dortmund. Herunder Champions League. Længe så det ud til, at han også skulle slutte året med et mesterskab, men Bayern München ville det anderledes.

På trods af det glippede mesterskab kan den danske midtbanekriger dog se tilbage på sin første sæson i gult som den hidtil bedste i karrieren.

-Det skal der ikke være tvivl om. Min karriere har heldigvis udviklet sig positivt skridt for skridt. Der var ingen pokaler eller mesterskaber i år, men det kan godt give gåsehud at spille i Dortmund. Det må jeg indrømme.

Jacob Bruun Larsen og Thomas Delaney kan se tilbage på en stor sæson i det tyske. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)

- Jeg kan jo ikke bare læne mig tilbage og nyde, at jeg har opnået, hvad mange kun kan drømme om. Men jeg har bare fået mere blod på tanden. At være et fedt sted og spille der, er fedt. Jeg er der ikke bare for at 'cashe in' eller at kunne fortælle mine børnebørn, at jeg har boet i Ruhr-distriktet, siger Thomas Delaney.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk