Delaney nød at spille fodbold: Havde noget at bevise efter turbulent uge

Thomas Delaney var glad oven på den gode danske indsats mod Wales og håber at undgå flere problemer frem mod næste landsholdssamling.

Thomas Delaney var med til at sikre en dansk sejr på 2-0 over Wales. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Det var svært at se, at landsholdet kun havde været samlet i meget få dage forud for opgøret mod Wales søndag aften. Spillet var på den rigtige side af middel, og det endte med en sikker sejr på 2-0.

Derfor var der også et stort smil på læberne hos Thomas Delaney, da han talte med pressen efter kampen.

- Det var skønt at komme til at spille fodbold. Det var en dejlig kamp, fordi jeg synes, at vi spiller god fodbold. Der var god opbakningstadion, og det var også vigtigt for os at spille en god kamp oven på det her, forklarer Thomas Delaney.

Det var nemlig konflikten mellem DBU og Spillerforeningen, som endte med at tage det meste af opmærksomheden under denne landsholdssamling. En konflikt der fik vikarlandsholdet i aktion mod Slovakiet, mens profilerne måtte se til hjemmefra.

- Vi skulle vise, at vi er der, selvom det har været en turbulent uge. Det var selvfølgelig vigtigt for os at bevise noget, og hvad vi har været igennem kunne ikke bruges som en undskyldning, forklarer Thomas Delaney.

Wales kom til kampen med storform efter en imponerende 4-1-sejr over Irland, der er det andet hold i Nations League-gruppen. Men mod Danmark havde Wales anført af Gareth Bale ikke meget at byde på.

- Jeg synes, at vi generelt har rigtig godt fat i dem. Det er dejligt at spille en kamp, hvor man føler, at modstanderen ikke rigtig kan få et tag på dig. De ting, vi gerne ville, finder de ikke en løsning på, forklarer Thomas Delaney.

Landsholdet mødes igen om en måned, når der skal spilles flere kampe i Nations League. Så langt rækker den midlertidige aftale mellem Spillerforeningen og DBU dog ikke, og derfor skal der findes en ny aftale inden da.

- Det var den bedste løsning af dårlige løsninger, så vi krydser fingre for, at vi møder ind næste gang uden problemer. Jeg håber selvfølgelig, at det der kommer bliver lettere næste gang, forklarer den danske midtbaneslider.

Med sejren ligger Danmark nummer et i deres gruppe med Wales og Irland. Det kan i bedste fald sikre en billet til EM-slutrunden. Du kan se, hvordan det kan lade sig gøre lige her.

Facebook
Twitter