Delaney og Hareide er enige: Det mentale bliver afgørende

Mod Polen spillede landsholdet en af sine bedste landskampe set længe, mandag skal holdet forsøge at ride videre på bølgen mod Armenien.

Thomas Delaney scorede Danmarks første mål i 4-0-sejren over Polen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det meste lykkedes for det danske herrelandshold i fodbold i fredags i Parken. Taktikken, spillet og mentaliteten drev Åge Hareides tropper til en knusende 4-0-sejr over Polen.

Men såvel spillere som landstræneren er enige i, at nøglen til sejr i mandagens kamp mod Armenien ligger i at genfinde indstillingen fra sejren over Polen.

- Det bliver en mental ting. Vi skal have renset hovedet efter kampen mod Polen, hvor vi beviste, at vi kan, og så er spørgsmålet at gøre det igen og levere en god præstation, siger landstræner Åge Hareide.

Efter sejren over Polen hyldede midtbaneprofilen Thomas Delaney danskernes kampånd. Noget, som både han og Hareide havde savnet op til kampen mod polakkerne.

- Det er vigtigt, at vi tager de ting med, der fungerede. Vi skal have den samme indstilling og vilje til at score mål, for lige nu kan målscoreren gå hen og blive vigtigt, siger Delaney.

Mere overfaldsfodbold

Polakkerne blev taget på sengen i Parken af et velspillende dansk mandskab, der spillede det, som flere steder er blevet kaldt ”overfaldsfodbold”. Og uden at ville afsløre for meget mere end antyder landstræner Hareide, at taktikken bliver den samme som i fredags.

- Det ser ud, som om vi kommer til at bruge samme koncept som mod Polen, siger Hareide og tilføjer, at landsholdet også bør skele til de to holds første kamp i gruppespillet, som Danmark vandt 1-0 på et mål af Christian eriksen.

Christian Eriksen blev matchvinder i kampen i efteråret mod Armenien. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

- Og så har vi også vores seneste kamp mod dem i tankerne. Dér havde vi stor kontrol og spillede bolden godt rundt, og vi skabte nogle gode muligheder. Så vi skal have det samme niveau, som i den kamp.

Kampen går i gang kl. 18.00 og kan ses i fjernsynet på Kanal 5, eller høres uden afbrydelser i LIGA på P3 eller følges i livetekst på dr.dk.