Delaney: Vi skal have den kvalifikationsplads

Den danske midtbanekriger Thomas Delaney vil have en VM-plads efter den vigtige 1-0-sejr i Montenegro.

Thomas Delaney og resten af landsholdet halsede lidt efter i perioder, men den vigtige sejr kom hjem. (Foto: STEVO VASILJEVIC © Scanpix)

Danmarks drøm om en VM-slutrunde lever fortsat, efter herrelandsholdet torsdag aften besejrede Montenegro med 1-0 på udebane. Det var lidt af en omvendt oplevelse i forhold til, da Montenegro var på besøg i Parken, hvor Danmark tabte 0-1. Thomas Delaney glæder sig over sejren i en ikke alt for køn kamp.

- Jeg er fint tilfreds. Det er et andet hold, vi møder, end da vi er i Parken. Der er vi langt mere i kontrol, men resultatet er omvendt. Det er et fint hold og ikke så nemt at spille imod, men vi blæser stormen af i starten og er effektive. Men vi er på udebane og er foran 1-0, og det må vi også have in mente det sidste kvarter, hvor vi trods alt får to relativt store muligheder, siger Thomas Delaney til DR.

Nu venter den sidste og afgørende VM-kvalifikationskamp for Danmark, når Rumænien kommer på besøg i Parken søndag. Det er en kamp, Thomas Delaney ser umådeligt meget frem til, og han har faktisk større forventninger til oplevelsen end sejren over Polen i september, hvor han selv scorede et mål.

- Det bliver sindssygt. Det er skønt at spille hjemme, og vi kommer med kæmpe selvtillid. Vi skal have den kvalifikationsplads, det er der ingen tvivl om. Det kræver også, at vi arbejder, men en præstation som i aften er rigtig god at gå videre med, for det var hårdt arbejde. Det var mandsmod og hjerte, der sikrede den her sejr. Vi er meget tilfredse og har store forventninger og glæde frem til Rumænien-kampen. Det var fedt at spille mod Polen, og jeg forventer, det her bliver endnu federe, siger Delaney.

Kampen mellem Danmark og Rumænien spilles søndag klokken 18.00 i Parken. Opgøret vises på Kanal 5, men kan naturligvis også følges i LIGA på P3 eller her på dr.dk.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve