Den gode soldat fra Southampton har fortjent chancen mod Østrig

Jannik Vestergaard får sammen med sin holdkammerat fra Southampton, Pierre-Emile Højbjerg, chancen i tirsdagens kamp mod Østrig.

Jannik Vestergaard starter inde for Danmark tirsdag aften mod Østrig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er en mand, der er vant til at færdes i de høje luftlag, som det danske landshold får ind i bagerste geledder tirsdag aften i Herning. På alle mulige måder.

Med sine 1,99 meter rager 26-årige Jannik Vestergaard naturligt op i landskabet. Derudover blev han i sommer den dyreste, danske fodboldspiller nogensinde, da Southampton sendte cirka 187 millioner kroner til Borussia Mönchengladbach i bytte for Vestergaards signatur på kontrakt, der løber til 2022.

Siden da har det været op og ned med spilletiden i Premier League, senest varmede Vestergaard bænken i 90 minutter mod Chelsea, men tirsdag garanterer Danmarks landstræner, Åge Hareide, at Vestergaard sammen med sin holdkammerat i Southampton, Pierre-Emile Højbjerg, får chancen i rødt og hvidt.

- Jannik har været en tro soldat gennem hele året, og det er vigtigt for os at vide, at han også kan præstere. Han fortjener at få spilletid, siger Åge Hareide.

Skal vise stabilitet

Jannik Vestergaard debuterede for A-landsholdet i 2013, og siden da er det samlet blevet til 16 optrædener for Danmark. Senest var han i kamp i landsholdets testkamp mod Sverige inden VM, men den seneste startplads ligger tilbage i juni 2017 i VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan.

Derfor ser forsvarsspilleren naturligt frem til igen at være blandt de 11 udvalgte.

- Det glæder jeg mig til. Vi har en masse gode spillere, så der er hård konkurrence om pladserne. Der har været småt med spilletid til mig, så jeg ser frem til i morgen, siger Vestergaard, der dog ikke piver over sin 'normale' rolle som reserve.

- Når man ikke spiller, så er man frustreret over det. Alle her har ambitioner og har store mål i livet, så det er en kamp, man skal tage med sig selv. Fodbold er bare en holdsport, og der må man nogle gange acceptere en rolle, som man selv så anderledes. Det kan være en udfordring.

- Jeg skal bare udføre mit arbejde, og en forsvarsspiller, som man ikke lægger mærke til, det er typisk et positivt tegn. Ikke at forcere noget bliver vigtigt at fortælle mig selv, uanset hvor meget man gerne vil, lyder det fra Jannik Vestergaard.

Facebook
Twitter