Den svære '92-quiz: Hvor meget ved du om EM-triumfen?

Er du ekspert i EM '92-finalen og den danske fodboldtriumf? Så giv quizzen et skud.

I dag er det præcis 25 år siden, at det danske fodboldlandshold tog fusen på alle – ikke mindst tyskerne – og vandt EM i fodbold efter at være kommet med til slutrunden i Sverige på et afbud.

Jugoslavien skulle egentlig have deltaget ved slutrunden, men blev udelukket af Uefa, da der udbrød krig i landet. I stedet greb Danmark chancen og kunne til sidst lade sig krone som europamestre efter en 2-0-sejr over Tyskland i finalen.

De fleste kan huske finalekampen og de to målscorere John Faxe Jensen og Kim Vilfort, men har du styr på de mere nørdede detaljer ved EM-slutrunden og finalen i 1992?

Prøv dig selv og din ekspertviden af i DR Sportens ret svære quiz og se, om du har europamesterniveau, når det kommer til EM 1992. God fornøjelse og held og lykke – du får brug for det!

Hvis du vil høre flere oplevelser fra natten, hvor fodboldlandsholdet blev europamestre, så kan du hente podcasten ’Natten vi blev mestre’. Her kan du blandt andet høre John Faxe Jensens fortælling om, hvordan Kronprins Frederik fejrede spillerne i omklædningsrummet, og du lytte med til Flemming Tofts historie om nervøsitetsrygning i kommentatorboksen. Hør podcasten her.

Facebook
Twitter