Den usandsynlige helt i Basel: ’Dalsgaard repræsenterer landsholdets kontinuitet’

Henrik Dalsgaard scorede det afgørende mål i forårets comeback mod Schweiz.

Siden Åge Hareide overtog den danske landstrænerpost tilbage i 2016 har han været så godt som fast mand i truppen.

Henrik Dalsgaard spiller hverken på fodboldens dyreste adresser eller stjæler overskrifterne uge efter uge.

Det gjorde han dog i marts, da han i en vanvittig fodboldkamp ikke bare bidrog til et dansk comeback til historiebøgerne.

Nej, han stod såmænd med sin udligning til 3-3 på St. Jakob-Park i schweiziske Basel for, at de danske muligheder for en plads ved EM på blandt andet dansk jord er bedre end nogensinde før.

- Personligt var det en fin begivenhed for mig. Jeg scorede mit første landskampsmål i en fuldstændig vanvittig kamp. Det kommer jeg nok aldrig til at glemme.

- Det var en bizar kamp og formentlig den mærkeligste kamp, jeg nogensinde har spillet. Men også en af de fedeste, siger Henrik Dalsgaard til DR Sporten.

Kampen var kulminationen på Henrik Dalsgaards tilværelse på det danske landshold. En tilværelse, hvor anonymiteten for den almindelige fodboldtilskuer har været stor. Men hvor tiltroen fra landstræneren har været endnu større.

En tiltro, der har hjulpet backen et stort stykke mod de nu 21 officielle A-landskampe.

- Ved at spille så mange landskampe, som jeg har, har jeg lært at stole på mig selv. Man skal ikke altid lytte til jer medier. Jeg har nogle redskaber, som jeg skal sørge for at få sat i spil.

- Åge har givet mig tillid fra dag ét. Han ved, at jeg er rigtig solid og at jeg har en god fysik. Det kan godt ske, at jeg mangler lidt teknisk nogle gange, men han ved, hvad han får fra mig. Hvis han giver mig nogle instrukser, så makker jeg ret. Det tror jeg, er vigtigt for ham. At han har nogle spillere, han kan stole 100 procent på.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan i hver kamp. Nogle gange er det måske ikke godt nok, og andre gange er det rigtig godt, siger Henrik Dalsgaard.

’Ekstrem fysik og løbekapacitet’

Landstræneren er da også ganske rigtigt glad for sin stabile og arbejdsomme mand på højre back.

En mand, der har lige præcis dét, landstræneren efterspørger.

- Henrik har en ekstremt god fysik. Han passer godt i måden, vi spiller på. Vi vil gerne have offensive backer, og Henrik har både løbekapaciteten og fysikken til det.

- Når holdet fungerer, fungerer Henrik også. Han repræsenterer kontinuiteten på det her hold. Han har været med siden kampen mod Island i 2016 og har gjort det godt, og på klubplan i Brentford er han stabil hver eneste uge, siger Åge Hareide.

Uden at gisningerne om en potentiel startopstilling mod Schweiz skal fylde for meget, er der vist ingen tvivl om, at Dalsgaard står først i køen til pladsen på højre back.

Et opgør, den 30-årige Brentford-spiller naturligvis glæder sig til.

- Vi skal ud og vise, at vi er på hjemmebane. En udsolgt Parken er der ikke mange hold, der glæder sig til at møde os i.

Danmark-Schweiz fløjtes i gang lørdag klokken 18 og kan følges direkte i LIGA på P3 eller ses på Kanal 5.

Genoplev nedenfor sekunderne før, under og efter Henrik Dalsgaards udlignende scoring mod Schweiz kommenteret af Andreas Kraul og Kenneth Møller Pedersen i LIGA på P3.