Der var sød musik, kanonkugler og Qatar i sigte, da Danmark fyldte dansegulvet i Parken

Danmark vandt tirsdag aften for sjette gang ud af seks mulige forsøg i VM-kvalifikationen, da Israel blev besejret 5-0.

Andreas Skov Olsen jubler efter sin kanonkasse, der faldt kort inden pausen i Danmarks sejr på 5-0 over Israel. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Alle gode fester kræver en DJ, der kender sit publikum.

En pladevender, der skruer tempoet op, ned, holder det groovy. Tirsdag var der kamp om mixerpulten, da Danmark kørte Israel ud af banen med en sejr på 5-0. Holdets sjette ud af seks mulige i VM-kvalifikationen.

Kasper Hjulmand havde inden opgøret proklameret, at man til tider var nødt til at nive sig selv hårdt i armen, for at forstå de imponerende resultater. Det nu var ikke en flok spillere med blå mærker, der trådte frem i Parken.

Men han havde da en pointe, den gode Kasper Hjulmand, der efter en sommer som alfaderlig fodboldterapeut ikke savner opbakning til sin mission. Han var første mand inde og hilse på Parken, mens Joakim Mæhle og Daniel Wass, de to målscorere fra sidste uges kamp mod Skotland, førte resten af holdet ind i nationalarenaen.

Danmark kan skimte VM i Qatar efter en sejr på 5-0 over Israel. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Tribunerne malet i rød og hvid. Re-Sepp-ten til tonerne af gåsehud. Lige uden for dørene DHL-løb og dåsebajere.

Et sensommerpostkort fra et land, der har fået pulsen tilbage.

Inden opgøret havde 78 spillere forsøgt at score på Hjulmand og kompagni i VM-kvalifikationens fem overståede kampe. Efter tirsdag aften er tallet 94. Alle er gået forgæves, og dermed har danskerne en målscore på 22-0.

Med storsejren over Israel kan DBU dermed lige så godt booke flybilletterne og pakke folderen fra Amnesty International, for matematikken skal nu bøjes gennem tid og rum, hvis ikke Danmark skal spille VM i Qatar i december 2022, selv om der stadig resterer fire kampe.

Der gik da heller ikke længe, før bølgen rullede i Parken, en smule uden grund undervejs, for den første halve time var ikke prangende efter dansk EM-standard, selv om man skulle tro at der var installeret katapultsæder i Parken, da danskerne for første gang nærmerede sig israelernes mål.

  • Yussuf Poulsen gjorde det til 1-0 efter 31 minutter. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Mens Simon Kjær to minutter senere pandede 2-0 scoringen ind. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Simon Kjær lignede sågar en mand, der havde taget en timeout, hvis reglerne tillod det. Armene og attituden rettet mod holdkammeraterne talte for sig selv. Kom nu i gang, man.

Kaptajnen skulle dog kun vente i to minutter, så fik han, hvad han forlangte.

Yussuf Poulsen, første halvlegs mest usynlige mand, var nemlig, hvor han skulle være, da riposten fra Mikkel Damsgaard faldt ud i feltet.

Der skal som bekendt ikke mere end ét godt nummer til, før folk ryger på dansegulvet, og da kaptajnen Kjær to minutter selv pandede målet til 2-0 i rusen, så var der ikke nogen i Parken, der havde lyst til at stå i baren.

Sommerens helt store DJ i Parken, Joakim Mæhle, ville dog også være med kort inden pausen, da han drev gennem det israelske forsvar, fandt tenoren Mikkel Damsgaard, som elegant vippede kuglen videre til Andreas Skov Olsen.

Den 21-årige Bologna-spiller kvitterede med at bore læderet over i det lange hjørne med en flugter, der kunne have fortsat ud af stadion og krydset landegrænser, hvis ikke nettet gjorde sin pligt.

Tre mål på 10 minutter, hvem har så brug for at sidde ned?

Andreas Skov Olsen stod bag et pragtmål, da han gjorde det til 3-0. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Hvis sommeren er en tid til forelskelser og flirt, så bebuder efteråret som regel en stresstest af relationerne. Vurderet ud fra tirsdag aften klokken 21.47, så har kærligheden mellem det danske fodboldlandshold og de 35.158 fans på lægterne ikke udsigt til at lide nogen skade, og da Thomas Delaney, banens bedste spiller, kort efter pausen headede bolden ind til 4-0, var der nærmest romantik i luften.

Ros hashanah, det jødiske nytår, løber fra mandag til onsdag, men det var tvivlsomt, om gæsterne kunne lide fyrværkeriet og de overvældende ’olé!’-råb, der dalede fra tribunen og ned på dansegulvet.

  • Kasper Hjulmand blev hyldet af publikum i Parken efter storsejren. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Det samme gjorde det danske landshold, der nu er så tæt på at kvalificere sig til VM i Qatar, at det bliver svært at undgå. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

For selv om det ikke begyndte som en aften, der for alvor ville sætte gang i festen, så endte det med at blive endnu en af de fester, man ikke vil hjem fra.

Aftenens sidste nummer stod en af Parkens favoritter, københavneren Andreas Cornelius, for, da han kort efter sin indskiftning stangede målet til 5-0 ind.

Dem som ikke hopper, de elsker Israel.

Ja, nogle gange behøver man ikke nærstudere noderne, teksterne, det taktiske oplæg og eller de enkelte præstationer. Nogle gange skal man bare lytte til musikken, og den svingede tirsdag aften.

FacebookTwitter