'Det har jeg ikke gjort i otte år': Uafbrudt træning har bragt anfører Kjær i fysisk topform

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær har ikke spillet for sin italienske klub, AC Milan, siden midten af februar, men formen fejler ikke spor.

Simon Kjær mangler spilletid i Milan, men er stadig sulten efter at bevise sig som topspiller. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Han tørrer sved af panden, kigger op på måltavlen og konstaterer, at Milan netop har slået Tottenham i den første af to ottendedelsfinale-opgør i Champions League.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær har spillet hele kampen i Milans midterforsvar og efter eget udsagn leveret sin bedste præstation i en lang periode.

Sådan er udlægningen fra den danske landsholdsanfører, der i disse dage er samlet med landsholdet frem mod de to EM-kvalifikationskampe mod først Finland og så Kazakhstan.

Men hvorfor er kampen mod Tottenham vigtig i denne sammenhæng? Jo, fordi det er seneste gang, Kjær har snøret fodboldstøvlerne og fået spilminutter for den italienske storklub.

Det er 35 dage siden, og det er da hellle ikke en dansk anfører, som er helt tilfreds med fem uger uden kampminutter.

- Nogle gange går det din vej, andre gange gør det ikke. Det er jo i sidste ende trænerens beslutning. Tottenham-kampen var måske min bedste efter min skade, så at jeg ikke har spillet siden, er jeg selvfølgelig træt af, siger Simon Kjær.

Hør Simon Kjær sætte ord på den manglende spilletid i Milan:

Men selvom spilletiden er knap, er humøret alligevel højt hos den danske landsholdsanfører, som i de kommede landskampe kan runde optræden nummer 123 og 124 i den danske nationaldragt.

I de seneste år har skader adskillige gange sendt Simon Kjær på ufrivilligt ophold udenfor banen. Men selvom dåbsattesten fortæller, at der snart skal 34 lys i lagkagen, oplever Kjær lige nu en af de bedste perioder i lang tid.

- Jeg har trænet uafbrudt i lidt over to måneder nu, og det har jeg ikke gjort i otte år, så lidt positivt er der i forhold til min krop, hvor jeg fysisk er helt på toppen, siger Simon Kjær.

Seneste gang Simon Kjær var i aktion for Milan er 35 dage siden, da italienerne slog Tottenham i den første af to kampe i Champions Leagues ottendedelsfinale. (Foto: © Paul Currie/Shutterstock, Copyright (c) 2023 Shutterstock. No use without permission.)
Simon Kjaer of AC Milan (Foto: © Paul Currie/Shutterstock, Copyright (c) 2023 Shutterstock. No use without permission.)

Sundt med konkurrence på landsholdet

Men det er ikke kun på klubholdet, Simon Kjær den kommende tid kan se frem til at jagte spilletid. For også på landsholdet er der mange spillere, der byder ind på pladserne i det centrale danske forsvar.

Det fortæller den danske landstræner, Kasper Hjulmand.

- Simon er en vigtig spiller og betyder meget for vores hold, men det er klart, at der er meget konkurrence om pladserne i midterforsvaret, og jeg vælger det, som er bedst for holdet.

Konkurrencen blev dog tirsdag en smule mindre, da Joachim Andersen måtte forlade lejren på grund af en skade, og ingen erstatning vil blive hentet ind.

Simon Kjær, der begyndte sin professionelle fodboldkarriere i FC Midtjylland, men allerede som 18-årig i 2008 skiftede til Parlermo i den italienske Serie A, mangler blot otte kampe for at slå Peter Schmeichels landskampsrekord.

Men selvom milepælen kan skimtes i horisonten, ser landsholdsanfører helt på det rene med, at holdet kommer først.

- Det har det altid gjort i min optik. Om jeg er anfører eller ej. Hvis der er et sted, hvor jeg under folk det bedste, er det på landsholdet. Men hvis jeg spiller, vil jeg selvfølgelig gøre alt for at vise, at jeg stadig kan bidrage, siger Simon Kjær.

Hør Simon Kjær sætte ord på konkurrencen på landsholdet:

Under vinterens VM-slutrunde bestod det danske forsvar i de to sidste gruppekampe af Andreas Christensen og Joachim Andersen, mens Victor Nelsson startede inde i kamp to mod Frankrig.

I kampene var Simon Kjær dog ikke helt fit for fight og derfor defacto ikke til rådighed for landstræneren. Det er han nu, Joachim Andersen er skadet, men som Kjær så rigtig udtrykker det, er det i sidste ende landstræneren, der bestemmer, hvem der spiller.

Og det valg respekterer Kjær, selvom en plads på bænken selvfølgelig ikke vil være tilfredsstillende for landsholdsanføren.

- Selvfølgelig vil jeg være skuffet, hvis jeg ikke spiller. Det har jeg også været i Milan, og det var jeg også, da jeg var 21, og det har ikke ændret sig. Jeg har stadig den samme sult og energi til at spille fodbold, siger Kjær.

- Det er mit brænde til bålet at kunne blive ved med at være en topspiller, og det føler jeg stadig, jeg er, så det er ikke noget, som stresser mig.

Danmarks kamp mod Finland spilles klokken 20.45 torsdag aften. Opgøret kan følges direkte i DR LYD samt på P4. TV 2 viser kampen.