Det strides parterne om i DBU-konflikten

DBU vil i fremtiden gerne lave individuelle aftaler med spillerne udenom Spillerforeningen.

Daniel Agger og resten af landsholdsspillerne vil ikke lade DBU kunne indgå individuelle aftaler udenom Spillerforeningen og de er derfor nu tilbage ved forhandlingsbordet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union, DBU, fremlagde d. 18. februar i et brev til 40-60 spillere, der er inde i landsholdsvarmen en række punkter, som de udvalgte i fremtiden skulle indordne sig under.

Unionen gav i brevet spillerne en frist til d. 2. marts til at afgøre, hvorvidt de i fremtiden også ville være en del af landsholdet.

Det største stridspunkt i DBU's nye udspil har været et krav om, at man i unionen vil have ret til at lave individuelle aftaler med hver enkelt landsholdsspiller.

Man vil have, at en spiller skal kunne at stille op til et kommercielt arrangement uden Spillerforeningens indblanding.

Derudover vil DBU som et følge af en presset økonomi også lade spillerne gå 17 procent ned i løn.

Dette skyldes, at DBU's økonomi er under pres efter underskud i 2013 og 2014 på henholdsvis 9,6 millioner kroner og 4,5 millioner kroner.

Succesfulde opfordringer

Dette har ført til at bl.a. William Kvist og Lars Jacobsen har været ude og tage afstand fra DBU's udspil og opfordret dem til at komme tilbage til behandslingsdbordet.

Fristen for landsholdsspillernes krav udløb ved midnatstid og nu har parterne meldt ud, at man går tilbage til forhandslingsbordet.

Spillerne og Spillerforeningens opfordringer til DBU er med dagens udmelding altså blevet hørt.

Næste opgave for det danske A-landshold er en venskabskamp mod USA d. 25. marts i Aarhus. Morten Olsen udtager truppen til det opgør og venskabskampen i Frankrig fir edage senere d. 17. marts.