DIF om midlertidig aftale: ’Man skal ikke foregøgle, at parterne har fundet hinanden’

I DIF glæder man sig over den midlertidige aftale mellem DBU og Spillerforeningen, men ’der venter stadig et stykke arbejde’.

Christian Eriksen og resten af 'det rigtige' landshold er tilbage i den røde og hvide trøje. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Landskampen søndag mod Wales blev reddet, da Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen torsdag aften blev enige om at forlænge den tidligere aftale midlertidigt.

Men når dommeren på søndag har fløjtet kampen af i Aarhus, forudser direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, at en ny omgang hårde forhandlinger venter, før parterne endeligt kan trykke hånd på en permanent løsning.

- Jeg tror ikke, at man skal foregøgle folk, at de bare har fundet hinanden. Jeg tror stadig, at parterne er et stykke fra hinanden, og der er et stykke vej til en permanent aftale, siger Mølholm.

DBU og Spillerforeningen aftalte tirsdag at forlænge den aftale, der ellers var udløbet den 1. august. Det betyder, at ’det rigtige’ landshold med Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær på søndag kan repræsentere Danmark i den nye Uefa-turnering Nations League, når Wales kommer til Aarhus.

- Jeg er super glad for at kampen er reddet. Det tror jeg, at jeg er sammen med resten af den danske befolkning og hele idrætsdanmark. Der stod rigtig meget på spil, så vi er glade for, at det ’rigtige’ landshold nu stiller op.

De to parter virkede ellers helt ind til udmeldingen om den midlertidige aftale til at være langt fra hinanden. Så sendt som onsdag aften fortalte DBU’s formand Jesper Møller, at unionen ikke ville være med til at forlænge den tidligere aftale, heller ikke midlertidigt, fordi selvsamme aftale fik DBU i en voldgiftssag og har kostet unionen dyrt.

Landsholdsspillerne virkede på den anden side heller ikke indstillede på at imødekomme DBU, men har hele tiden stået fast på, at skulle man spille kampene mod Slovakiet og Wales, skulle det være på en midlertidig forlængelse af den gamle aftale.

Vilje til at finde løsninger

I sidste ende ser landsholdsspillerne altså ud til at have fået det, som de ville have det. Den midlertidige aftale indebærer nemlig en forlængelse af de forhenværende vilkår og dermed også en forlængelse af de kommercielle rettigheder, som har været et af de store stridspunkter i forhandlingerne.

DBU har i løbet af konflikten flere gange udtalt sin frygt for, at det europæiske fodboldforbund, Uefa, ville slå hårdt ned, hvis unionen for anden gang på et år aflyste en landskamp.

Sidste efterår var det kvindelandshold, der meldte afbud til en VM-kvalifikationskamp mod Sverige, mens de lå i en lignende konflikt med DBU. Uefa kvitterede med en betinget straf om udelukkelse fra slutrunder i de kommende fire år, hvis en kamp igen blev aflyst inden for den periode.

I første omgang blev konsekvensen, at DBU stillede med et sekunda-landshold mod Slovakiet, men nu er landskampen mod Wales altså blevet ’reddet’, og man kan blot spekulere i, hvor meget Uefas mulige sanktioner har betydet for DBU’s pludselig vilje til at forlænge den tidligere aftale midlertidigt.

- De viser en vilje til at finde løsninger. Men det viser også, hvor vigtig den her kamp er, og den havde været rigtig ærgerlig at tabe på gulvet, siger Morten Mølholm.

Kampen mellem Danmark og Wales spilles kl. 18.00 på Aarhus Stadion. Kampen kan ses på Kanal 5, høres i LIGA på P3 eller følges her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter