DIF til landsholdsspillere: I kan ødelægge den danske model

Herrelandsholdet skal ikke kun tænke på sig selv, siger DIF-direktør Morten Mølholm til Politiken.

Landsholdet møder næste onsdag Slovakiet i en træningskamp. Arkiv (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Spillerne på det danske herrelandshold i fodbold tænker for meget på dem selv og bliver nødt til i højere grad at have blik for helheden i såvel dansk fodbold som idræt.

Sådan siger Morten Mølholm, direktør i Danmark Idrætsforbund (DIF), til Politiken i forbindelse med forhandlingerne mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen om en ny landsholdsaftale.

- Spillerne bliver nødt til at forstå, at der er en virkelighed og økonomi i klubberne og en anden på landsholdet. Ellers sker der det på længere sigt, at forbund og landshold ikke kommer til at fungere ordentligt. Det ønsker ingen, siger han til Politiken.

Den største knast i de nuværende forhandlinger omhandler de kommercielle rettigheder.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne helt klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende herrelandsholdet.

DBU ønsker at benytte spillerne mere i reklamesammenhæng for at øge indtjeningen.

Spillerne ønsker ikke, at reklamefremstød i landsholdssammenhæng konflikter med deres individuelle sponsorater med konkurrerende virksomheder til landsholdets sponsorerer.

Morten Mølholm mener, at spillernes holdning til netop det område kan ende med at true den danske foreningsmodel.

- Spillerne skal ikke rende rundt med en taknemmelighedsgæld resten af deres liv. De skal dog tænke på andet end dem selv og deres pengepung og have blik for, at de er en del af en model og et system, som har givet dem en masse i børne- og ungdomsårene.

- Hvis de her synspunkter omkring kommercielle rettigheder udvikler sig yderligere, bliver det ødelæggende for den danske model. Forbundene får svært ved at få tingene til at hænge sammen, siger han til Politiken.

Landsholdet møder 5. september Slovakiet i en træningskamp. Fire dage senere venter Wales i den nyoprettede turnering Nations League.

/ritzau/

Facebook
Twitter